Profiterol cu inghetata

de Lau in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 1268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 ml apa
  • 85 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • Inghetata
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Glazura de ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata:

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si untul,punem pe foc pana ce se topeste untul,


Amestecam faina cu sarea si o adaugam deodata.


Amestecam energic pana devine omogen,lasam sa se raceasca dupa care adaugam 1/2 din ouale batute cu furculita,amestecam energic pana ce se omogenizeaza,adaugam restul si amestecam bine.


Cu ajutorul unui posh formam mici bilute in tava unsa cu ulei.Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos,


Lasam sa se raceasca in cuptor cu focul oprit.


Inghetata-intr-o cratita batem galbenusurile cu zaharul,adaugam treptat laptele fierbinte,adaugam smantana si se pune pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca.Stingem focul,adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam,


Lasam sa se raceasca dupa care o punem in congelator,amestecand din cand in cand,


Intr-o cratita adaugam ingredientele pentru glazura si punem pe foc mic pana ce se omogenizeaza


Umplem gogosile cu inghetata si decoram cu glazura de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:08

dantes 1

15.05.2015, 12:40

delicios!

Lau 1

15.05.2015, 13:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert Choux a la Creme