Profiterol cu inghetata

de Lau in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 2041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 ml apa
  • 85 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • Inghetata
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Glazura de ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata:

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si untul,punem pe foc pana ce se topeste untul,


Amestecam faina cu sarea si o adaugam deodata.


Amestecam energic pana devine omogen,lasam sa se raceasca dupa care adaugam 1/2 din ouale batute cu furculita,amestecam energic pana ce se omogenizeaza,adaugam restul si amestecam bine.


Cu ajutorul unui posh formam mici bilute in tava unsa cu ulei.Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos,


Lasam sa se raceasca in cuptor cu focul oprit.


Inghetata-intr-o cratita batem galbenusurile cu zaharul,adaugam treptat laptele fierbinte,adaugam smantana si se pune pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca.Stingem focul,adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam,


Lasam sa se raceasca dupa care o punem in congelator,amestecand din cand in cand,


Intr-o cratita adaugam ingredientele pentru glazura si punem pe foc mic pana ce se omogenizeaza


Umplem gogosile cu inghetata si decoram cu glazura de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:08

dantes 1

15.05.2015, 12:40

delicios!

Lau 1

15.05.2015, 13:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de prajituri cu ciocolata,trufe si rom