Inghetata de mure

de Criss in Dulciuri, 27 Iul 2016 | 1287 vizualizari

 

N-am fost prea activa in ultima perioada. Stiti voi, vacanta, concediu, vara, lene, etc. Si m-am trezit ca s-au adunat o multime de retete noi, plus restante pe care am uitat sa le postez. Azi vin cu o inghetata delicioasa, numai buna pentru perioada caniculara in care ne aflam.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -250 g mure -250 ml iaurt gras -200 ml smantana pentru frisca -4 linguri zahar -zeama de la jumatate de lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de mure:

Pentru inghetatele cu iaurt, e recomandat sa se foloseasca un iaurt gras de tipul celui grecesc. (Cel mai bun in opinia mea e cel de la Lidl, cu 10% grasime, sau iaurtul Olympus. Eu am avut iaurt Cedra de la Napolact, cu 6% grasime si a fost foarte bun si acesta. Frisca am folosit 100 ml naturala si 100 ml vegetala, pentru ca din cea naturala am folosit jumatate pentru altceva. Zeama de lime pe langa faptul ca ii da un gust bun inghetatei, impiedica formarea acelor de gheata.


Asadar, se pun intr-un vas iaurtul, zaharul, zeama de lime si murele si se mixeaza pana cand murele se zdrobesc si zaharul se topeste. Separat se bate frisca pana rezulta o spuma lejera. Nu e nevoie sa fie batuta tare ca si pentru creme. Frisca se adauga peste amestecul de iaurt cu mure, se omogenizeaza, se toarna intr-o caserola de plastic si se pune in congelator pentru minim 3 ore. Inghetata e cremoasa, fara ace de gheata, delicioasa si foarte usor de facut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

28.07.2016, 18:18

Xandrinne 1

29.07.2016, 00:14

Criss 1

29.07.2016, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de post cu nuca si ciocolata