Placinta saseasca

de Corinuta in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 44343 vizualizari

 

Imi place si grisul in lapte si branzica, asa ca placinta asta e tocmai pe placul meu........si al copiilor probabil:)

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare, zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca:

Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar).


Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal grisul fiert.


Se amesteca bine branza cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale. Se intinde peste gris si se coace in cuptor pana se rumeneste(aprox.30 de minute).


Se pudreaza cu zahar praf cand s-a racit si se mananca pe loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Corinuta 1

13.10.2013, 20:19

babi5 1

14.10.2013, 18:24

Corinuta 1

14.10.2013, 22:06

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:32

Chiftele cu linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:29

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

pe 12.04 la 20:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:32

Chiftele cu linte verde

de Ancutsa 6

ieri la 22:29

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

pe 12.04 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu lamaie si coacaze