Placinta saseasca cu mirodenii

de simona72 in Prajituri, 5 Iul 2013 | 4553 vizualizari

 

A fost invazie de placinta saseasca de cind a fost postata de Corina:))...asa ca de cind am vazut-o am zis ca inevitabil am sa o fac. Asa ca i-a venit rindul si a iesit o minunatie

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 200 gr gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 anason stelat
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 nucsoara
  • 2-3 cuisoare
  • pt crema:
  • 500 gr brinza dulce vaci (de la Lidl)
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri smantina
  • 4 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr unt topit
  • 1 esenta vanilie Bourbon
  • pt decor:
  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara pudra
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca cu mirodenii:

Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton scortisoara, 2-3 cuisoare, o bucatica de nucsoara (aproximativ 1/2) si 3 linguri de zahar. Cind laptele incepe sa fiarba scoatem mirodeniile afara si adaugam grisul in ploaie. In tot acest timp mestecam cu un tel pt a evita prinderea de fundul vasului. Lasam sa fiarba grisul 10 minute, iar apoi il transferam intr-un vas termorezistent uns cu unt.


Pt crema: brinza de vaci o maruntim cu furculita daca este cazul, adaugam smantina, zaharul si ouale si le amestecam bine.Adaugam untul topit, vanilia, iar la urma de tot faina. Amestecam bine sa nu ramina cocoloase si punem crema de brinza peste grisul cu lapte din vas. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt20 minute pina devine rumena pe deasupra. Cind se raceste presaram pe deasupra zahar pudra vanilat si scortisoara pulbere.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

taiati-o atunci cind este doar calduta ca sa evitati sa se imprastie in vas

2

daca o doriti mai dulce puneti mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

05.07.2013, 22:32

Imi si imaginez cat de buna este

Valclaudia 1

06.07.2013, 08:02

eu doar acum am vazut-o, la tine! ar imi place tare mult cum arata

danakarin 1

06.07.2013, 09:17

Arata gustoasa din cale afara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu piersici