Placinta saseasca cu mirodenii

de simona72 in Prajituri, 5 Iul 2013 | 4339 vizualizari

 

A fost invazie de placinta saseasca de cind a fost postata de Corina:))...asa ca de cind am vazut-o am zis ca inevitabil am sa o fac. Asa ca i-a venit rindul si a iesit o minunatie

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 200 gr gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 anason stelat
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 nucsoara
  • 2-3 cuisoare
  • pt crema:
  • 500 gr brinza dulce vaci (de la Lidl)
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri smantina
  • 4 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr unt topit
  • 1 esenta vanilie Bourbon
  • pt decor:
  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara pudra
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca cu mirodenii:

Punem laptele la foc intr-o craticioara ca pt gris cu lapte. In cazul meu am ales sa fac placinta saseasca cu mirodenii, iar atunci cind am pus laptele la fiert am adaugat anason stelat, 1 baton scortisoara, 2-3 cuisoare, o bucatica de nucsoara (aproximativ 1/2) si 3 linguri de zahar. Cind laptele incepe sa fiarba scoatem mirodeniile afara si adaugam grisul in ploaie. In tot acest timp mestecam cu un tel pt a evita prinderea de fundul vasului. Lasam sa fiarba grisul 10 minute, iar apoi il transferam intr-un vas termorezistent uns cu unt.


Pt crema: brinza de vaci o maruntim cu furculita daca este cazul, adaugam smantina, zaharul si ouale si le amestecam bine.Adaugam untul topit, vanilia, iar la urma de tot faina. Amestecam bine sa nu ramina cocoloase si punem crema de brinza peste grisul cu lapte din vas. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt20 minute pina devine rumena pe deasupra. Cind se raceste presaram pe deasupra zahar pudra vanilat si scortisoara pulbere.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

taiati-o atunci cind este doar calduta ca sa evitati sa se imprastie in vas

2

daca o doriti mai dulce puneti mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rocsi 1

05.07.2013, 22:32

Imi si imaginez cat de buna este

Valclaudia 1

06.07.2013, 08:02

eu doar acum am vazut-o, la tine! ar imi place tare mult cum arata

danakarin 1

06.07.2013, 09:17

Arata gustoasa din cale afara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29