Placinta si melci cu mere (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 10 Dec 2014 | 3343 vizualizari

 

Nu stiu cum sunt altii, dar eu cum simt miros de iarna cum pornesc cuptorul.

 

INGREDIENTE

  • Sirop de zahar ars
  • 150 g zahar
  • 120 ml apa
  • Aluat:
  • 900 g faina de grau (+extra pentru modelat)
  • 350 ml apa calda
  • siropul de zahar ars (150 ml)
  • 50 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • Umplutura:
  • 1200 g mere (cantarite dupa ce au fost curatate de cotor)
  • 100 g zahar
  • 150 g miez de nuca
  • 1 lgt scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta si melci cu mere (de post):

Sirop zahar ars:

   Prepari siropul punand zaharul cu 50 ml apa intr-o cratita cu fund dublu. Amesteci si lasi pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat si capata culoare maronie. Adaugi restul de apa, amesteci si opresti focul. Lasi lichidul sa se raceasca pana la temperatura de 30-35 grade Celsius, apoi il poti intrebuinta la aluat.

   Aluat:

 1. Pune faina intr-un vas, fa o adancitura in mijlocul ei. Dizolva drojdia in apa calduta si pune-o impreuna zaharul in mijlocul fainii. Lasa la dospit 10 minute. 

2. Pune siropul de zahar ars si sarea in cumpozitie si framanta pana cand obtii un aluat omogen. Adauga uleiul si framanta 1-2 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti o ora. Intre timp pregatesti umplutura.

     Umplutura:

1. Da merele prin razatoare sau le poti marunti cu un robot de bucatarie (cum preferi).

2. Pune-le intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si cu zeama de la 1/2 lamaie. Le lasi la foc potrivit de 15 minute, amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat opresti focul, adaugi scortisoara si miezul de nuca tocat si amesteci. Lasi sa se raceasca complet inainte de a trece la asamblat.

   Asamblare:

Melci :

1. Imparti aluatul in doua, o parte o vei folosi la melci, iar cealalta parte la placinta. 

2. Imparti prima parte in 10 bucati. Intinzi fiecare bucata, formand un oval. Pui o lingura de umplutura pe o margine si rulezi. Prinzi de capatul ruloului si rotesti.  

3. Pui melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasi sa dospeasca 10 minute acoperiti cu un prosop.

4. Introduci in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius, pe treapta incalzire superioara si inferioara, pentru 20 min, sau pana cand se rumenesc.

 Placinta:

1. Ungi o tava (26 cm diametru) cu ulei si o tapetezi cu faina.

2. Imparti aluatul ramas in doua. Intinzi o parte sub forma unui disc cu grosimea de 0.5-0.7 cm, o asezi in tava, pui deasupra umplutura ramasa. Intinzi si cea de-a doua bucata de aluat, optional decupezi cu o forma mijlocul discului, il pui deasupra umpluturii si bagi marginile in tava, acoperind marginea discului de aluat de desubt.

  3. Introduci in cuptor pentru 30 minute, la 200 grade Celsius, sau pana cand se rumeneste. Dupa ceoscoti din cuptor, o ungi cu putin sirop.

Nota: - eu am pus merele cu tot cu coaja fiindca sunt mai gustoase. Daca le decojiti aveti grija sa pastrati cantitatea propusa in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta si melci cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (18)

Angelica 1

10.12.2014, 17:40

Ce frumoasa prezentare si ce ispititor arata!

Rocsi 1

10.12.2014, 21:05

Ce delicioase sunt si aromate!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si stafide ( de post)