Desert cornulete fragede cu rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 30 Sep 2017 | 3479 vizualizari

 

Ingredient secret: rahat

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de casa
  • 200 gr unt gras
  • 1 iaurt mic
  • 100 gr zahar tos
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • faina alba cat cuprinde (cca.450-500gr.)
  • 500 gr rahat cu aroma de trandafir
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu rahat:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul.

Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.

Rahatul se taie bucatele.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Scoatem aluatul de la frigider, apoi il impartim in mingiute de marimea unei mingi de tenis.Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se imparte in 8, punem cate o bucata de rahat la baza fiecarei parti o bucatica de rahat, rulam strans si asezam cornuletele in tavi.

Le coacem pana devin aurii folosind functia de coacere cu ventilatie a cuptorului.

Scoatem cornuletele pe un platou si cat sunt inca fierbinti, le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

02.10.2017, 19:54

Imi plac la nebunie cornuletele, dar le prefer cu nuca sau gem! Dar o sa servesc si 2-3 cu rahat!

dantes 1

04.10.2017, 18:28

Delicioase!

oanapl 1

26.10.2017, 22:27

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu banane si ciocolata