PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC

de iuliana_florentina in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 2832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 g faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g iaurt simplu
  • 100 ml ulei
  • vanilie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 caise
  • 2 linguri fistic tocat (nuci sau fulgi de migdale )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC:

Intr-un bol mixam cu un mixer ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare. Adaugam iaurtul, uleiul, vanilia si faina cernuta impreuna cu praful de copt ,amestecand cu un tel.

Acoperim cu hartie de copt udata inainte o tava (23×23 cm ) si turnam compozitia niveland-o bine .

Scoatem samburii caiselor si taiem fiecare caisa in 6 bucatele .Asezam fructele deasupra si preasram fistic tocat,nuci sau migdale.

Coacem prajitura 35-40 de minute la 180 °C pana se rumeneste usor deasupra ,eventual faceti testul cu scobitoarea.

Scoatem pajitura pe un gratar sa se raceasca complet .

Portionam dupa bunul plac iar daca doriti puteti presara si zahar pudra deasupra .Mie imi place gustul acrisor al caiselor si n-o pudrez.

Este o prajitura simpla si gustoasa pe care v-o recomand cu drag .Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui