PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC

de iuliana_florentina in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 2752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 g faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g iaurt simplu
  • 100 ml ulei
  • vanilie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 caise
  • 2 linguri fistic tocat (nuci sau fulgi de migdale )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC:

Intr-un bol mixam cu un mixer ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare. Adaugam iaurtul, uleiul, vanilia si faina cernuta impreuna cu praful de copt ,amestecand cu un tel.

Acoperim cu hartie de copt udata inainte o tava (23×23 cm ) si turnam compozitia niveland-o bine .

Scoatem samburii caiselor si taiem fiecare caisa in 6 bucatele .Asezam fructele deasupra si preasram fistic tocat,nuci sau migdale.

Coacem prajitura 35-40 de minute la 180 °C pana se rumeneste usor deasupra ,eventual faceti testul cu scobitoarea.

Scoatem pajitura pe un gratar sa se raceasca complet .

Portionam dupa bunul plac iar daca doriti puteti presara si zahar pudra deasupra .Mie imi place gustul acrisor al caiselor si n-o pudrez.

Este o prajitura simpla si gustoasa pe care v-o recomand cu drag .Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca caramelizata