Placinta svabeasca

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 2057 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 1 lgt rasa de sare

Garnitura :

  • 6 lg ulei masline
  • 400 g bacon(sau sunculita taraneasca, kaiser etc...)
  • 2 lg seminte chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta svabeasca:

Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele treptat.


Framantam pana aluatul se dezlipeste de pe maini.


Lasam la crescut 30 de minute.Eu am uns aluatul cu putin ulei, ca sa nu se usuce.


Aluatul crescut il intindem cu mainile intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste aluatul intins in tava stropim cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc, presaram semintele de chimen si bacon-ul felii(eu am avut doar costita extra si doar 200 g...) .Dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Eu am lasat mai mult placinta la copt si am prajit costita , dar a fost excelent la gust si asa prajit :P


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta svabeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

iri_iri 1

05.02.2012, 21:23

buna

silvi0ara 1

06.02.2012, 10:56

miremirc 1

06.02.2012, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si marar