Placinta taraneasca cu cartofi

de Miha in Pui, 24 Sep 2010 | 87157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui (mic)
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 100 g cascaval
  • busuioc si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi:

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.

Umputura:

Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul dat pe razatoare, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se dau prin blender. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Se lasa la racit, punem oul si omogenizam.

Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelam. Acoperim cu piureul de cartofi si cu un strat generos de cascaval ras.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,