Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 606 vizualizari

 

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata sa pun merele reci peste blatul fierbinte si de aceea s-a incrudat, dar acum le-am pus fierbinti si tot s-a incrudat, mai ales dupa 2-3 zile. O solutie cred ca ar fi sa presar 1-2 linguri de gris peste blat inainte sa pun merele. Data viitoare cred ca asa o sa fac. In rest, este foaaarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 400 g zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Aluat:
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • doua plicuri zahar vanilat (8 g/plic);
  • 16 linguri ulei;
  • 200 g smantana;
  • 500 ml apa minerala;
  • 20 de linguri de faina cu varf;
  • un plic praf de copt (10 g);
  • 50 g nuca de cocos razuita.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turnata cu mere si nuca de cocos:

Pregatirea umpluturii:


Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.


Pregatirea placintei:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se mixeaza ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, smantana si apa minerala si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, iar la final si nuca de cocos razuita.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intind merele peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.


Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu mere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

noiinbucatarie 1

12.11.2016, 19:19

de facut!

merisor 1

14.11.2016, 22:19

Ioi, cum arata! Bravo, Andra!

Andra_Constantinescu 1

15.11.2016, 21:26

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si migdale