Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 4191 vizualizari

 

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata sa pun merele reci peste blatul fierbinte si de aceea s-a incrudat, dar acum le-am pus fierbinti si tot s-a incrudat, mai ales dupa 2-3 zile. O solutie cred ca ar fi sa presar 1-2 linguri de gris peste blat inainte sa pun merele. Data viitoare cred ca asa o sa fac. In rest, este foaaarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 400 g zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Aluat:
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • doua plicuri zahar vanilat (8 g/plic);
  • 16 linguri ulei;
  • 200 g smantana;
  • 500 ml apa minerala;
  • 20 de linguri de faina cu varf;
  • un plic praf de copt (10 g);
  • 50 g nuca de cocos razuita.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turnata cu mere si nuca de cocos:

Pregatirea umpluturii:

Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.

Pregatirea placintei:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, smantana si apa minerala si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, iar la final si nuca de cocos razuita.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intind merele peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turnata cu mere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

12.11.2016, 19:19

de facut!

Merisor 1

14.11.2016, 22:19

Ioi, cum arata! Bravo, Andra!

Andra_Constantinescu 1

15.11.2016, 21:26

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert ciocolata de casa sanatoasa