Placinte

de VanessaAli in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2015 | 1483 vizualizari

 

Bunica mea face niste placinte de neegalat, dar ea e prea departe sa imi faca. Asa ca am incercat sa imi fac eu cateva, dupa reteta ei. Ea le prajeste in ulei , eu insa am incercat o alta varianta: la cuptor. Mi s-a parut o idee mai sanatoasa, dar fiecare face cum vrea. Asa ca dumneavoastra alegeti modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400 g faina
  • -20 g drojdie
  • -putin lapte
  • -apa calduta
  • -2 linguri de ulei
  • - sare
  • -o lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • branza,varza,gem,cartofi,ciocolata etc.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasam sa se activeze 20 min.


Dupa ce drojdia a crescut, incepem sa preparam aluatul.


Punem faina intr-un vas peste care adaugam drojdia si apa calduta, treptat. Adaugam sarea si uleiul si framantam bine pana cand se mai lipeste doar foarte putin.


Ungem peretii vasului cu putin ulei si lasam la dospit, fara sa-i mai facem nimic, 3 ore.


Dupa ce aluatul a dospit bine incepem sa facem placintele.Luam aluatul si il intindem subtirel in forma de cerc. Apoi,pe jumatate din cerc puneti umplutura (gem, branza,bucatele de ciocolata marunte etc.) , avand insa grija sa lasati loc pe margine. Pliati cealalta jumatate si apasati cu o furculita sa se lipeasca bine. *optional , puteti unge pe deasupra cu ou, unt topit sau ulei. Asezati placintele intr-o tava unsa cu ulei.


Dati la cuptor aprox. 10 minute, apoi cu o manusa intorceti-le pe cealalta parte si mai lasati 2 minute. Si gata! La placinte inainte!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

15.02.2015, 14:42

Bunica 1

15.02.2015, 15:44

Buneee!

Rocsi 1

15.02.2015, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza ca-n Ardeal