Placinte ardelenesti

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2013 | 8757 vizualizari

 

Ptr c-ati tinut asa de mult sa fac aceasta postare , iata ...
Daca aveti la indemana o lespede , ar fi ideala ptr coacerea acestora

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata/20 g dr proaspata
  • 330 ml apa
  • ulei ptr uns tigaia si placintele
  • UMPLUTURA
  • - 400 g branza telemea sau burduf (tare)
  • -marar proaspat tocat fff marunt
  • -sare si piper
  • -smantana
  • boia dulce ptr servit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Se stie ca aluaturile nu sunt prietene cu mine, asa ca toate ingredientele pentru aluat le-am introdus in cuva masinii de paine (program framantare/dospire) in ordinea bine stiuta: apa, faina, sarea si drojdia uscata).

In timpul acesta se face umplutura: branza se sfarama, se adauga piperul si sarea, daca mai este necesar, mararul si totul se omogenizeaza.

Cand masina a semnalat acustic trecerea timpului, am scos aluatul si l-am portionat in guguloaie potrivite ca marime. Fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta infainata cu ajutorul sucitorului infainat si el; se aseaza cate-o lingura de branza si se impatureste ca placinta poale-n brau, dupa care se intinde cu sucitorul din nou.

Tigaia de clatite, sau ce aveti bun la indemana, se unge cu ulei, se adauga placintica, ungandu-se si ea deasupra, cu ulei. Se coace pe fiecare parte cateva minute, pana apar petele acelea maronii, care nu sunt o greseala, ele amintindu-ne de turtele bunicii, coapte pe plita bucatariei (cei de varsta mea stiu despre ce vorbesc io :d).

Se servesc alaturi de-o portie sanatoasa de smantana presarata cu boia, asa de aspect .

TIPS-URI

1

N-am gasit sectiune unde sa le pot incadra , asa ca le-am zis PASTE :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

23.06.2015, 12:14

O, ce placinta minunata! Dienus...imi era dooor de tine!!! Te imbratisez!

DIANA B 1

24.06.2015, 08:26

Ruxy , ms de vizita si de apreciere . Si mie imi este dor de tine , fiinta sensibila si frumoasa .
Zile bune sa ai !

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânza - Măznâţă bulgărească