Placinte cu branza (a la buni <3)

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 2639 vizualizari

 

De fiecare data cand e sarbatoare importanta sau chiar si cand ne e doar dorrr de gustul lor, buni le face cu aceeasi maiestrie ca acum 58 de ani cand a invatat de la mama ei. Ea a invatat-o pe mama mea draga, iar acum e randul meu sa duc mai departe obiceiul. Cand eram mai mica nu ma lasa sa imi bag deshtele prin aluat, ca nu ma mai putea scoate din el :)), dar acum facem impreuna, ca asa mi-e mai mare dragu' sa ma inec in aluat :)) :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana dulce
  • 160 ml apa calda
  • 1 lgt zahar
  • 1 1/2 lgt sare
  • 20 gr drojdie
  • Umplutura:
  • 500 gr branza (telemea, cas, urda)
  • 2 oua
  • marar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza (a la buni <3):

Aluat:


Se framanta ca orice aluat dospit, cu drojdia dizolvata in apa calduta cu putin zahar. Presaram cu putina faina si lasam la crescut la caldura.


Umplutura:


Radem branza si o amestecam cu ouale batute si cu mararul tocat. Daca folosim urda sau cas mai adaugam si sare, dar pentru telemea probabil nu va mai trebui.


Impartim aluatul dospit si framantat sa iasa aerul in bucati egale, intindem sub forma de cerc, asezam o lingura varfuita cu umplutura in jumatate din cerc, iar cealalta jumatate o folosim pentru a acoperi. Apasam bine cu degetele sa se uneasca si sa nu iasa umplutura (folosim eventual rotitza).


Le prajim in ulei bine incins, le scurgem si le lasam la racit nesuprapuse.

 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate umple si cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza (a la buni <3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

DIANA B 1

17.07.2011, 15:43

, fata frumoasa ... mai rar cu traditia

Lau 1

17.07.2011, 21:18

bune

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:43

tot ce face bunica e f bun dar si tie ti-au iesit frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval si chimen