Placinte cu branza si marar

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2016 | 3958 vizualizari

 

Ce faci cand ti-e o pofta nebuna de placinte? Pui mana si-ti faci zic eu :)))) ca doar esti bucataras si te mandresti cu asta!:)))) Mai in gluma mai in serios...va invit la placinte minunate!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500gr. faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 ou plus un galbenus
  • 2 linguri potrivite de smantana grasa
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 1plic drojdie( 10 gr.)

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea cremoasa
  • 300 gr urda
  • 1 legatura de marar( tocat)
  • 2 galbenusuri
  • ulei pentru prajit( 1 cana si jumatate)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si marar:

Din aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou!

Cernem faina intr-un vas larg si  punem drojdia in mijloc, pe margine galbenusurile, sarea, smantana, apa calduta si doar doua linguri de ulei din total. Incepem sa omogenizam ingredientele si sa legam aluatul, in acest punct daca simtim la mana ca mai este nevoie mai putem adauga putina apa calda( dar nu cred ca va fi necesar) apoi adaugam o lingura de ulei( cea ramasa) si framantam cinci minute. Lasam aluatul la cald la odihnit cat timp preparam umplutura.

Pentru umplutura vom amesteca toate ingredientele.

Impartim aluatul in 12 mingiute.

Fiecare bila de aluat o vom intinde cu mana pe o suprafata unsa cu ulei atat cat sa nu se rupa.  Pe una din foi punem umplutura avand grija ca marginile aluatului sa ramana libere apoi suprapunem o alta foaie de aluat apasand cu grija sa unim marginile. Eu am facut doua cate doua foi si nu m-am apucat de prajit pana nu am terminat de pregatit tot aluatul.

Incingem uleiul in tigaie si prajim doar cate o singura placinta o data. Scoatem placintele pe servete absorbante de hartie si dupa le transferam pe platou.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar