Placinte cu branza si marar

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2016 | 1311 vizualizari

 

Ce faci cand ti-e o pofta nebuna de placinte? Pui mana si-ti faci zic eu :)))) ca doar esti bucataras si te mandresti cu asta!:)))) Mai in gluma mai in serios...va invit la placinte minunate!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500gr. faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 ou plus un galbenus
  • 2 linguri potrivite de smantana grasa
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 1plic drojdie( 10 gr.)

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea cremoasa
  • 300 gr urda
  • 1 legatura de marar( tocat)
  • 2 galbenusuri
  • ulei pentru prajit( 1 cana si jumatate)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si marar:

Din aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou!


Cernem faina intr-un vas larg si punem drojdia in mijloc, pe margine galbenusurile, sarea, smantana, apa calduta si doar doua linguri de ulei din total. Incepem sa omogenizam ingredientele si sa legam aluatul, in acest punct daca simtim la mana ca mai este nevoie mai putem adauga putina apa calda( dar nu cred ca va fi necesar) apoi adaugam o lingura de ulei( cea ramasa) si framantam cinci minute. Lasam aluatul la cald la odihnit cat timp preparam umplutura.


Pentru umplutura vom amesteca toate ingredientele.


Impartim aluatul in 12 mingiute.


Fiecare bila de aluat o vom intinde cu mana pe o suprafata unsa cu ulei atat cat sa nu se rupa. Pe una din foi punem umplutura avand grija ca marginile aluatului sa ramana libere apoi suprapunem o alta foaie de aluat apasand cu grija sa unim marginile. Eu am facut doua cate doua foi si nu m-am apucat de prajit pana nu am terminat de pregatit tot aluatul.


Incingem uleiul in tigaie si prajim doar cate o singura placinta o data. Scoatem placintele pe servete absorbante de hartie si dupa le transferam pe platou.


Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

10.01.2016, 22:29

Xandrinne, multumesc!

reisnaor_2006 1

13.01.2016, 21:46

o bunatate

RuxyRux 1

31.03.2016, 00:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar