Pastrama de curcan

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2012 | 23023 vizualizari

 

Dupa atatea dulciuri, cred ca e momentul si pentru o bucata de pastrama sanatoasa. Sau mai sanatoasa decat cea din magazin cu care eu sunt certata de ceva vreme, pentru ca nu prea avem aceleasi standarde in ceea ce priveste calitatea :P
Ce vreau eu sa spun cu asta e ca, ceea ce ni se vinde pe raft e prea putin sanatos pentru organismul nostru, in schimb contine prea multe chimicale de care nu avem nevoie. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa renuntam la produsele de magazin (cine poate...are toata admiratia mea)...dar ar fi bine sa fie consumate cu multa atentie si nu in cantitati mari.

Eu va propun o pastrama de casa, care binenteles ca nu o imita in totalitate pe cea din magazin, dar are un gust foarte bun, nu solicita mult timp si efort, si poate fi folosita cu succes la diverse preparate, ca aperitiv...sau asa simplu la micul dejun impreuna cu o felie de paine cu rosie, si o cana mare cu lapte (neaparat) :P
Nu este chiar cea mai sanatoasa pastrama de curcan, ar fi fost daca umflatul in pene era luat tocmai din curtea bunicului :)
Gata, sa trecem la reteta. Nu e greu dupa cum am spus, trebuie doar sa facem rost de unele ingrediente, daca nu cumva le avem deja prin bucatarie. Reteta este una adaptata, dupa ce am incercat mai multe variante, insa prima data pot sa spun ca am pornit de la o reteta de pe blogul lui Miha.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de curcan
  • 1 lgta boabe piper verde
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurtita ienibahar
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 cana apa
  • 2 lg ulei
  • Pentru uns
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de curcan:

Pregatim pieptul de curcan asa ca in poza. Il legam strans cu ata alimentara, daca puteti chiar mai strans decat mine, eu n-am reusit dar a fost bine si asa, si-l punem intr-un vas termorezistent. Intr-un castrom amestecam ingredientele: apa, piperul, coriandrul, ienibaharul, si uleiul. Turnam amestecul peste pieptul de curcan, punem cateii de usturoi taiati in doua (ca sa iasa mai bine aroma), punem capac sau folie de aluminiu si-l lasam la macerat la rece pentru 2 ore.

Dupa ce s-au scurs cel putin 2 ore, introducem vasul la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 45 de minute.

Pregatim sosul din toate ingredientele de mai sus, amestecam bine. Dupa cele 45 de minute, scoatem carnea de la cuptor. Cu grija o tavalim prin sosul pregatit, si o ungem bine, incercand sa acoperim toate partile.

Micsoram focul la 150 de grade, si dam carnea la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, dar fara capac de data aceasta.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet, dupa care o punem la frigider pentru cel putin 2 ore. Este bine sa fie servita dupa ce a stat la rece.

Pentru sosul pregatit la urma puteti sa faceti ce combinatii doriti, in functie de aromele care va plac. Eu am facut un amestec simplu, pentru ca nu toata lumea de la mine din casa iubeste semintele si condimentele de tot felul :P

Servim cu mare pofta, pentru ca este delicioasa treaba asta!! Daca va intrebati ce este acolo in poza pe scandurica langa pastrama...va spun eu: ceapa!!! Da, da, asa am servit-o eu...cu rosii, ceapa si paine de secara, un adevarat festin!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Poliana 1

15.07.2012, 14:26

Onesta, multumesc

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:52

bun de tot

Poliana 1

22.08.2012, 08:26

Gurita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Home made chips / guacamole