Placinte cu cartofi sau varza

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2013 | 5519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calduta (pentru framantat)
  • Umplutura 1:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Umplutura 2:
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi sau varza:

Aluat: cernem faina in vasul in care framantam.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.

Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura 1: se toaca ceapa marunt si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei.

Cand devine sticloasa adauga varza tocata marunt,  condimentam dupa gust cu sare si piper.

Acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca bine.

O lasam sa se raceasca.

Umplutura 2: curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si  piper.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Cum procedam: dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 12-14 bilute.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand bine marginile.

Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce s-au rumenit le scoatem pe un servestele pentru a absorbi excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi sau varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si branza telemea