Placinte cu cartofi sau varza

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2013 | 2390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calduta (pentru framantat)
  • Umplutura 1:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Umplutura 2:
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi sau varza:

Aluat: cernem faina in vasul in care framantam.


Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.


Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.


Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.


Umplutura 1: se toaca ceapa marunt si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei.


Cand devine sticloasa adauga varza tocata marunt, condimentam dupa gust cu sare si piper.


Acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca bine.


O lasam sa se raceasca.


Umplutura 2: curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.


Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.


Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si piper.


Lasam umplutura sa se raceasca.


Cum procedam: dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 12-14 bilute.


Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand bine marginile.


Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.


Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.


Dupa ce s-au rumenit le scoatem pe un servestele pentru a absorbi excesul de ulei.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi sau varza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

12.08.2013, 22:16

Ce aspectoase

Angelina_Elena 1

12.08.2013, 22:56

Multumesc Xana!

Angelina_Elena 1

12.08.2013, 22:56

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si branza telemea