Placinte cu mere caramelizate

de Lau in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 4127 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 g unt 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g mere rase
  • 40 g unt
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere caramelizate:

Aluat-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie si amestecam bine.adaugam oul batut,untul rece taiat bucati dupa care framantam un aluat omogen.


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.


Umplutura-curatam merele,le dam prin razatoarea mare si le stoarcem foarte bine,


Intr-o tigaie topim zaharul si cand s-a caramelizat adaugam untul si lasam sa se topeasca complet,adaugam merele,scortisoara dupa gust.


Lasam pe foc cca 10 min pana cand merele se inmoaie,


Punem merele intr-o sita si lasam sa se scurga bine.


Intindem aluatul pe masa infainata,adaugam merele si adaucem o margine peste umplutura si apoi rulam o singura data,


Infasuram ruloul in folie si dam la congelator cca 15 min,taiem ruloul in bucati de cca 2 cm lungime si punem in tava tapetata cu hartie de copt,


Le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit cca 25 min,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Rocsi 1

12.10.2015, 19:51

Mmmm, ce bunatate

Lau 1

13.10.2015, 10:05

Panacris 1

04.03.2016, 19:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri