Placinte cu mere, de post

de Rocsi in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 4219 vizualizari

 

Ador placintele calde fie cu mere, branza, sosuri de fructe, calde sa fie! Haideti repede sa va servesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 1 kg faina
    • 7 linguri zahar
    • 60 gr drojdie
    • 500-550 ml apa minerala
    • 5 linguri ulei
    • coaja rasa de portocala
    • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 1,5 kg mere
    • 4-5 linguri de zahar
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 1 varf de lingurita anason stelat
    • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere, de post:

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta, putin cate putin. Adaugam coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie. Framantam, mai punem apa, pana obtinem un aluat omogen, elastic, dar putin lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent, 60-70 de minute.

Umplutura: Curatam merele, le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam merele, pe care le stoarcem intre maini de zeama, apoi zaharul. Le scadem maxim 10 minute pe foc, amestecand continuu. La final le tragem deoparte, punem scortisoara, anasonul si le lasam sa se racesaca. Rupem bucatele potrivite de aluat si formam niste bile. Presaram faina pe masa de lucru, luam fiecare bila pe rand, o intindem cu sucitorul, dar nu foarte subtire, punem 2 linguri de umplutura. Impaturim placintele dupa bunul plac, noi am facut si trandafirasi si stil barcuta cum zic eu :D Intr-un ibric caramelizam 3 linguri de zahar, stingem cu o canita de apa.  Lasam sa fiarba pana zaharul se dizolva complet, apoi trebuie sa se racoreasca putin. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam placintele, cu distanta intre ele, le ungem cu sirop. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le pudram cu zahar si dupa 5 minute le acoperim cu hartie apoi cu un prosop gros, pentru a se pastra fragede.

Din aceasta cantitate ies 24 de placinte, delicioase si aromate! Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti scotieni facuti in casa