Placinte cu mere, de post

de Rocsi in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 974 vizualizari

 

Ador placintele calde fie cu mere, branza, sosuri de fructe, calde sa fie! Haideti repede sa va servesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 1 kg faina
    • 7 linguri zahar
    • 60 gr drojdie
    • 500-550 ml apa minerala
    • 5 linguri ulei
    • coaja rasa de portocala
    • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 1,5 kg mere
    • 4-5 linguri de zahar
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 1 varf de lingurita anason stelat
    • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere, de post:

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta, putin cate putin. Adaugam coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie. Framantam, mai punem apa, pana obtinem un aluat omogen, elastic, dar putin lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent, 60-70 de minute.


Umplutura: Curatam merele, le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam merele, pe care le stoarcem intre maini de zeama, apoi zaharul. Le scadem maxim 10 minute pe foc, amestecand continuu. La final le tragem deoparte, punem scortisoara, anasonul si le lasam sa se racesaca. Rupem bucatele potrivite de aluat si formam niste bile. Presaram faina pe masa de lucru, luam fiecare bila pe rand, o intindem cu sucitorul, dar nu foarte subtire, punem 2 linguri de umplutura. Impaturim placintele dupa bunul plac, noi am facut si trandafirasi si stil barcuta cum zic eu :D Intr-un ibric caramelizam 3 linguri de zahar, stingem cu o canita de apa. Lasam sa fiarba pana zaharul se dizolva complet, apoi trebuie sa se racoreasca putin. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam placintele, cu distanta intre ele, le ungem cu sirop. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le pudram cu zahar si dupa 5 minute le acoperim cu hartie apoi cu un prosop gros, pentru a se pastra fragede.


Din aceasta cantitate ies 24 de placinte, delicioase si aromate! Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Rocsi 1

06.04.2015, 21:54

Multumesc geo

mihaelar63 1

07.04.2015, 17:08

Ce frumoase sunt . Fiecare cu placintica lui

Rocsi 1

12.04.2015, 20:38

Multumesc mult Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu sos de cirese