Placinte cu mere, de post

de Rocsi in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 4158 vizualizari

 

Ador placintele calde fie cu mere, branza, sosuri de fructe, calde sa fie! Haideti repede sa va servesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 1 kg faina
    • 7 linguri zahar
    • 60 gr drojdie
    • 500-550 ml apa minerala
    • 5 linguri ulei
    • coaja rasa de portocala
    • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 1,5 kg mere
    • 4-5 linguri de zahar
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 1 varf de lingurita anason stelat
    • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere, de post:

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta, putin cate putin. Adaugam coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie. Framantam, mai punem apa, pana obtinem un aluat omogen, elastic, dar putin lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent, 60-70 de minute.

Umplutura: Curatam merele, le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam merele, pe care le stoarcem intre maini de zeama, apoi zaharul. Le scadem maxim 10 minute pe foc, amestecand continuu. La final le tragem deoparte, punem scortisoara, anasonul si le lasam sa se racesaca. Rupem bucatele potrivite de aluat si formam niste bile. Presaram faina pe masa de lucru, luam fiecare bila pe rand, o intindem cu sucitorul, dar nu foarte subtire, punem 2 linguri de umplutura. Impaturim placintele dupa bunul plac, noi am facut si trandafirasi si stil barcuta cum zic eu :D Intr-un ibric caramelizam 3 linguri de zahar, stingem cu o canita de apa.  Lasam sa fiarba pana zaharul se dizolva complet, apoi trebuie sa se racoreasca putin. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam placintele, cu distanta intre ele, le ungem cu sirop. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le pudram cu zahar si dupa 5 minute le acoperim cu hartie apoi cu un prosop gros, pentru a se pastra fragede.

Din aceasta cantitate ies 24 de placinte, delicioase si aromate! Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Rocsi 1

12.04.2015, 20:38

Multumesc mult Mihaela

Rahela Velicu 1

30.03.2018, 17:15

Rocsi 1

30.03.2018, 20:19

Rahela

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca traditionala