Placinte in tigaie ca la mama acasa

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2015 | 4178 vizualizari

 

daca e weekend, zic sa profitam de timpul liber si sa coacem niste placinte :))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 350-400 ml apa calduta
  • cca 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 1-2 linguri ulei

Umplutura de branza:

  • cca 200 gr. branza proaspata de vaci
  • cca 200 gr. telemea de oaie
  • 1 ou
  • 1 legatura marar prospat
  • 1 iaurt mic natur

Umplutura de loboda:

  • frunze de loboda proaspata (verde si rosie in amestec), cca 500 gr
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

In plus:

  • cca 150 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte in tigaie ca la mama acasa:

Intr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam pana obtinem un aluat foarte elastic.

La final adaugam 1-2 linguri de ulei, si continuam framantatul pana se desprinde aluatul de pe maini.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam vasul timp de cel putin o ora in lloc ferit de curenti. (Eu l-am lasat vreo doua ore, astfel incat volumul cred ca s-a triplat...)

Intre timp curatam frunzele de loboda de pe cotoare, le spalam bine sub jet de apa rece (intr-o sita mare, sa scapam de nisip), le lasam la scurs, apoi le taiem fasii.

Punem 2 linguri ulei de masline in tigaia antiaderenta,loboda taiata, sare si piper dupa gust si calim frunzele de loboda pana scade toata apa pe care o vor lasa in timpul operatiei de sotare.

Umplutura de branza se prepara astfel: intr-un castron amestecam branza telemea rasa cu branza proaspata de vaci, oul si iaurtul, iar la final adaugam mararul verde proaspat tocat.

Dupa ce aluatul a dospit suficient (trebuie sa-si dubleze volumul initial, cel putin), rupem bucati de aluat de marimea unui mar potrivit, intindem aluatul pe planseta de luru infainata,punem umplutura dupa preferinta pe jumatate din aluat, aducem cealalta jumatate de aluat neacoperita peste umplutura, apoi presam marginile cu o furculita sa nu ne curga umplutura in timpul prajirii in tigaie.

Incingem tigaia, punem 2-3 linguri de ulei, asezam doua placinte in tigaie si le prajim la foc iute pana se rumenesc.

Le scoatem din tigaie pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.

Pofta buna! ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte in tigaie ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

06.06.2015, 20:14

cele mai bune!

alilianaa 1

06.06.2015, 20:32

tare bune..

mirela0911 1

07.06.2015, 13:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf