Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

de merisor in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2015 | 1596 vizualizari

 

Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri.
Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face, asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare
  • frunze de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 200 ml lapte fierbinte
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan:

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare.


Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.


Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform.


Cand cartofii au fiert suficient, asa incat incep sa se paseze, ii scurgem de apa in care au fiert si introducem blenderul in ei, diluandu-i cu lapte fierbinte.


Scoatem blenderul si adaugam ceapa caramelizata, frunze proaspete de busuioc si parmezanul ras.


Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte fierbinte, depinde cum dorim consistenta piureului, noi il preferam usor moale.


In timpul servirii, adaugam marar tocat, sau patrunjel.


Noi l-am servit ca garnitura la ficat de pui in sos de rosii si a fost tare gustos!


Sper ca reteta mea sa va fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Corinuta 1

07.12.2015, 18:39

ce fain arata!

merisor 1

07.12.2015, 20:42

Multumesc, dragilor!

simona72 1

16.12.2015, 10:23

Uite! Ceapa aia caramelizata de la tine am invatat sa o fac super prezentare, super mancarica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline