Placinte invartite cu telemea si spanac

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2015 | 1007 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta de la Laura si mi-au placut tare mult. Va recomand reteta deoarece ce minunata si s eface usor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • jumate cub drojdie, putina apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 350 gr iaurt natur
  • 1 ou
  • putina sare, putin zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • spanac (aprox 250 gr),
  • 150 gr telemea,
  • marar verde,
  • 1 ceapa mica,
  • ulei de masline,
  • putina salata verde,
  • 1 ou,
  • putin gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte invartite cu telemea si spanac:

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si framantam bine. La final adaugam si untul topit si racit si framantam bine pana devine un aluat elastic. Il lasam la dospit cca 1 ora.


Pregatim umplutura. Cum eu am folosit spanac proaspat din punga nu a fost nevoie sa il spal. Dar e bun de oricare tip de spanac. Apoi salata verde o spalam si o tocam julien si o saram putin de tot,. Intr-o tigaie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline si adaugam apoi spanacul. Il saltam putin, pana se inmoaie. Adaugam si salata si stingem focul. Amestecam cu telemeaua maruntita si 1 ou. Adaugam si putin gris si amestecam bine. Daca va place si aveti puneti marar si ceapa verde.


Aluatul il intindem cu sucitorul in foi dreptunchiulare si rulam , apoi punem umplutura si rulam. Taiem felii potrivit de groase pe care pe punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un ou batut si presaram cu seminte de susan. le dma la cuptorul incins pana se rumenesc frumos si aluatul e copt.


 

TIPS-URI

1

eu am facut si in forma de rulada si mi.a placut mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte invartite cu telemea si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deyutzky 1

04.05.2015, 21:11

awwwww ce bunatati

Gherca Daniela 1

04.05.2015, 22:09

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08