Placinte invartite cu telemea si spanac

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2015 | 5488 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta de la Laura si mi-au placut tare mult. Va recomand reteta deoarece ce minunata si s eface usor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • jumate cub drojdie, putina apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 350 gr iaurt natur
  • 1 ou
  • putina sare, putin zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • spanac (aprox 250 gr),
  • 150 gr telemea,
  • marar verde,
  • 1 ceapa mica,
  • ulei de masline,
  • putina salata verde,
  • 1 ou,
  • putin gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte invartite cu telemea si spanac:

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si framantam bine. La final adaugam si untul topit si racit si framantam bine pana devine un aluat elastic. Il lasam la dospit cca 1 ora. 

Pregatim umplutura. Cum eu am folosit spanac proaspat din punga nu a fost nevoie sa il spal. Dar e bun de oricare tip de spanac. Apoi salata verde o spalam si o tocam julien si o saram putin de tot,. Intr-o tigaie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline si adaugam apoi spanacul. Il saltam putin, pana se inmoaie. Adaugam si salata si stingem focul. Amestecam cu telemeaua maruntita si 1 ou. Adaugam si putin gris si amestecam bine. Daca va place si aveti puneti marar si ceapa verde. 

Aluatul il intindem cu sucitorul in foi dreptunchiulare si rulam , apoi punem umplutura si rulam. Taiem felii potrivit de groase pe care pe punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un ou batut si presaram cu seminte de susan. le dma la cuptorul incins pana se rumenesc frumos si aluatul e copt. 

 

TIPS-URI

1

eu am facut si in forma de rulada si mi.a placut mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte invartite cu telemea si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare rustica