Placinte negre cu pleurotus la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2014 | 3782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • 50 gr. faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 200 gr. faina 650
  • 200 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar tos
  • sare dupa gust
  • 250 gr. ciuperci pleurotus
  • un praf de nucsoara
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte negre cu pleurotus la cuptor:

Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare.

Amestecam pana devine drojdia lichida.

Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam.

Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final adaugam uleiul.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit cca 30 minute in loc ferit de curenti.

Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati,apoi se trec prin robot pana obtinem o pasta.

Punem 2 linguri de ulei in tigaie la incins, adaugam ciupercile maruntite, presaram sare si piper dupa gust, prunem un praf de nucsoara si calim ciupercile pana scade toata apa. Lasam la racorit.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 6 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, ungem un strat de ciuperci sotate pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile aluatului cu furculita si asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu apa placintele, presaram sare si seminte de in, apoi dam tava la cuptor si coacem placintele folosind functia de coacere cu ventilatie. (25 minute,180 grade).

Dupa ce s-au ciopt le scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca putin si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte negre cu pleurotus la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.11.2014, 21:31

Suna bine..

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:10

anca_rm 1

19.11.2014, 13:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Omleta 3 in 1