Placinte negre cu pleurotus la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2014 | 1338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • 50 gr. faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 200 gr. faina 650
  • 200 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar tos
  • sare dupa gust
  • 250 gr. ciuperci pleurotus
  • un praf de nucsoara
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte negre cu pleurotus la cuptor:

Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare.


Amestecam pana devine drojdia lichida.


Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam.


Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final adaugam uleiul.


Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit cca 30 minute in loc ferit de curenti.


Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati,apoi se trec prin robot pana obtinem o pasta.


Punem 2 linguri de ulei in tigaie la incins, adaugam ciupercile maruntite, presaram sare si piper dupa gust, prunem un praf de nucsoara si calim ciupercile pana scade toata apa. Lasam la racorit.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul preincalzim cuptorul la 180 grade.


Impartim aluatul in 6 parti egale.


Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, ungem un strat de ciuperci sotate pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile aluatului cu furculita si asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem cu apa placintele, presaram sare si seminte de in, apoi dam tava la cuptor si coacem placintele folosind functia de coacere cu ventilatie. (25 minute,180 grade).


Dupa ce s-au ciopt le scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca putin si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte negre cu pleurotus la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.11.2014, 21:31

Suna bine..

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:10

anca_rm 1

19.11.2014, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza