Placinte rumene cu branza la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2015 | 5888 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cubulet de drojdie proaspata
  • cca 700gr faina alba proaspat cernuta
  • cca 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita zahar tos

Umplutura:

  • cca 250 gr. branza telemea de oaie
  • cca 100 gr. branza de burduf
  • 1 tub crema de unt
  • 1 legatura marar proaspat

Pentru uns:

  • 1 ou
  • seminte de chia
  • boia dulce de ardei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte rumene cu branza la cuptor:

Intr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul.

Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam.

Punem faina alba proaspat  cernuta, picuram din cand in cand ulei sa desprindem mai usor aluatul de pe maini.

Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti. Eu l-am lasat in jur de o ora.

Umplutura: branza de burduf o amestecam cu telemeaua de oi data pe razatoarea cu ochiuri fine, adaugam apoi crema de unt si mararul verde proaspat tocat.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru peste care am presarat faina.

Decupam cercuri de aluat,punem cate o lingurita de umplutura, acoperim cu partea ramasa libera si lipim la margini aluatul (eu am folosit o forma din plastic pentru aceasta operatie dar in lipsa acestei forme puteti presa marginile aluatului cu o furculita, astfel incat branza sa nu curga in tava in timp ce se coc placintele).

Punem hartie de copt in tava, asezam placintele pe hartie, le ungem cu ou batut si presaram seminte de chia si boia dulce de ardei.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute (coacere cu ventilatie).

Scoatem placintele din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte rumene cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu branza