Placinte rumene cu branza la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2015 | 5955 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cubulet de drojdie proaspata
  • cca 700gr faina alba proaspat cernuta
  • cca 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita zahar tos

Umplutura:

  • cca 250 gr. branza telemea de oaie
  • cca 100 gr. branza de burduf
  • 1 tub crema de unt
  • 1 legatura marar proaspat

Pentru uns:

  • 1 ou
  • seminte de chia
  • boia dulce de ardei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte rumene cu branza la cuptor:

Intr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul.

Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam.

Punem faina alba proaspat  cernuta, picuram din cand in cand ulei sa desprindem mai usor aluatul de pe maini.

Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti. Eu l-am lasat in jur de o ora.

Umplutura: branza de burduf o amestecam cu telemeaua de oi data pe razatoarea cu ochiuri fine, adaugam apoi crema de unt si mararul verde proaspat tocat.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru peste care am presarat faina.

Decupam cercuri de aluat,punem cate o lingurita de umplutura, acoperim cu partea ramasa libera si lipim la margini aluatul (eu am folosit o forma din plastic pentru aceasta operatie dar in lipsa acestei forme puteti presa marginile aluatului cu o furculita, astfel incat branza sa nu curga in tava in timp ce se coc placintele).

Punem hartie de copt in tava, asezam placintele pe hartie, le ungem cu ou batut si presaram seminte de chia si boia dulce de ardei.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute (coacere cu ventilatie).

Scoatem placintele din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte rumene cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei sarati