Placintele copilariei mele(cu branza)

de lilik in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2011 | 4427 vizualizari

 

Cat era de frumos cand ma intorceam de la scoala si mama ma astepta cu placinte calde....nu erau sofisticate,ci simple si gustoase, facute cu multa dragoste..
Iti multumesc MAMA pt tot ceea ce m-ai invatat si pt tot ceea ce ai facut pt mine...

 

INGREDIENTE

  • PT. ALUAT:
  • 1 kg de faina
  • 400-450 ml apa calduta
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • putina sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • PT. UMPLUTURA
  • 600-700 gr cascaval(telemea)
  • 4-5 oua
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele copilariei mele(cu branza):

Punem intr-un bol putina apa calduta,zaharul si drojdia.cu mana topim drojdia apoi acoperim si lasam pana vedem ca incepe sa creasca.


Intre timp cernem faina si punem sarea,amestecam si cand plamadeala e gata punem si incepem sa framantam,adaugand treptat din apa calduta ramasa pana obtinem un aluat usor de modelat,apoi punem treptat uleiul si framantam pana il absoarbe tot si aluatul se dezlipeste de maini.


Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 1 ora circa.


Intre timp dam branza pe razatoarea cu gauri mari si o amestecam cu ouale(punem 4 si daca mai e nevoie mai punem 1) si punem putina sare daca folosim cascaval,daca folosim telemea nu este nevoie.


Cand aluatul e crescut punem pe masa de lucru putina faina si luam din aluat cate o bucatica,formam o bila pe care o intindem.


Pe fiecare foaie obtinuta,pe o parte punem 1-2 linguri de branza si o iuntindem apoi cu partea libera inchidem si cu o furculita sigilam marginile.


Le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos,apoi le scoatem pe un prosop de hartie.


Se servesc calde sau reci dupa plac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele copilariei mele(cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

adry88 1

28.06.2011, 16:36

Lau 1

01.07.2011, 17:02

bune

babi5 1

21.08.2013, 12:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci