Placintele cu branza dulce

de alice_ciobanu in Dulciuri, 12 Oct 2011 | 6875 vizualizari

 

A fost o zi mai mohorata, ce-i drept A venit toamna!...Frunzele cad, Copoul e ruginiu, asteptam frumoasa expozitie de crizanteme din Gradina Botania.

Asa ca dragilor, am aprins cuptorul cu pofta si chef de cucinat niste branzoaice. Voisem initial niste poale'n'brau traditionale, dar cum nu aveam barnza sarata si drumul pana la supermarket e presarat cu semafoare (deci timpi morti de stat dijeaba :))) am cucinat niste placintele cu branza dulce. Ma rog, niste aluat pufos cu branza de vaci, multa si dulce. Nu ma pricep eu la panificatii din astea, nu-mi iese designul deloc, dar deloc. Astfel ca va las pe voi sa judecati aspru imaginea placintelelor mele, eu pot a spune doar ca au fost demential de moi, dulci si savuroase. Restul...e deja istorie :))

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat: 
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1/2 pahar lapte
  • 3/4 pahar zahar 
  • 6 linguri de ulei
  • 15 gr drojdie
  • un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza dulce:

Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.


Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.


Pentru asamblat...nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. eu am facut doar asa..am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le...ma rog tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua...tehnic vorbind :P )...chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit ...s-au desanta putin la copt, dar...who cares?


Le ungeti apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.


Le pudrati cu zahar si le papati...


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

mirela0911 1

12.10.2011, 22:39

ce-mi plac

Anamaria7 1

12.10.2011, 23:01

ti-au iesit foarte faine!!

MIUTA 1

13.10.2011, 22:46

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!