Placintele cu branza dulce

de alice_ciobanu in Dulciuri, 12 Oct 2011 | 7258 vizualizari

 

A fost o zi mai mohorata, ce-i drept A venit toamna!...Frunzele cad, Copoul e ruginiu, asteptam frumoasa expozitie de crizanteme din Gradina Botania.

Asa ca dragilor, am aprins cuptorul cu pofta si chef de cucinat niste branzoaice. Voisem initial niste poale'n'brau traditionale, dar cum nu aveam barnza sarata si drumul pana la supermarket e presarat cu semafoare (deci timpi morti de stat dijeaba :))) am cucinat niste placintele cu branza dulce. Ma rog, niste aluat pufos cu branza de vaci, multa si dulce. Nu ma pricep eu la panificatii din astea, nu-mi iese designul deloc, dar deloc. Astfel ca va las pe voi sa judecati aspru imaginea placintelelor mele, eu pot a spune doar ca au fost demential de moi, dulci si savuroase. Restul...e deja istorie :))

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat: 
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1/2 pahar lapte
  • 3/4 pahar zahar 
  • 6 linguri de ulei
  • 15 gr drojdie
  • un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza dulce:

Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.


Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.


Pentru asamblat...nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. eu am facut doar asa..am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le...ma rog tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua...tehnic vorbind :P )...chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit ...s-au desanta putin la copt, dar...who cares?


Le ungeti apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.


Le pudrati cu zahar si le papati...


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

12.10.2011, 22:39

ce-mi plac

Anamaria7 1

12.10.2011, 23:01

ti-au iesit foarte faine!!

MIUTA 1

13.10.2011, 22:46

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza