Cornulete cu cocos si nuca, de post

de Rocsi in Dulciuri, 16 Dec 2013 | 5559 vizualizari

 

Astazi este ziua mea si parca nu puteam sa ma prezint in fata voastra cu mana goala ca nu este frumos. Tort nu am facut, sper sa nu va suparati, dar am pregatit aceste cornulete ce se topesc in gura, delicioase care, sper din suflet, sa va fie pe plac si sa serviti din ele cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 gr nuca de cocos
  • 180 gr margarina la pachet
  • 50 gr zahar pudra
  • 1/2 de cub de drojdie mic
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune (ar fi de preferat un magiun ca sa fie mai gros)
  • 7-8 linguri nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu cocos si nuca, de post:

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita.

O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet.

Drojdia o frecam cu lingurita de zahar pana se dizolva.

Margarina o amestecam cu zaharul pudra si drojdia dizolvata.

Incorporam nuca de cocos racita, apoi coaja de portocala, sarea si esenta de rom.

Cernem faina, o punem treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa.


Gemul de prune il amestecam cu nuca macinata.

Rupem o bucata din aluat, intindem o foaie subtire si taiem triunghiuri.

Punem cate putin din amestecul de gem cu nuca, le rulam de la baza spre varf si le asezam pe o tava tapetata cu margarina si hartie de copt.


La fel procedam cu tot aluatul. Ies doua tavi mari de aragaz.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc putin, nu foarte mult.


Scoatem tava cand sunt gata si fierbinti le tavalim prin zahar pudra, apoi le asezam pe un platou.

Dupa ce s-au racit le acoperim pentru a se pastra fragede.

Sunt foarte, foarte bune!

Multumesc mult pentru reteta Claudia :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu cocos si nuca, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (78)

Rocsi 1

17.12.2013, 22:37

Multumesc mult de reteta. Sunt grozave sincer

Corinuta 1

18.12.2013, 15:06

Cred c-au fost tare bune!

Rocsi 1

18.12.2013, 20:20

Foarte bune Corina draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)