Placintele cu branza si verdeata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 3425 vizualizari

 

O reteta minunata, by Miha! Multumesc frumos draga mea!:-*>:d

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 300 g branza (cas)
  • 1 ou
  • 1 cutiuta crema de branza cu smantana Delaco
  • patrunjel uscat (sau marar)
  • sare
In plus:
  • 70-80 g unt
  • 1 galbenus + o lingurita de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza si verdeata:

Aluat:

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.

Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.

Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans.

Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se adauga crema de branza, patrunjelul si sare dupa gust.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete.

Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintelele obtinute le punem cu marginile in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu un galbenusul de ou.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza