Placintele cu branza si verdeata

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 3309 vizualizari

 

O reteta minunata, by Miha! Multumesc frumos draga mea!:-*>:d

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 300 g branza (cas)
  • 1 ou
  • 1 cutiuta crema de branza cu smantana Delaco
  • patrunjel uscat (sau marar)
  • sare
In plus:
  • 70-80 g unt
  • 1 galbenus + o lingurita de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza si verdeata:

Aluat:

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios.

Se lasa putin pe masa sa se odihneasca.

Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans.

Rulourile astfel obtinute se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se adauga crema de branza, patrunjelul si sare dupa gust.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete.

Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintelele obtinute le punem cu marginile in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu un galbenusul de ou.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:26

Rhapsody, serveste cu incredere!

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:27

Eduard

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:28

multumesc Miuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branza