Placintele de ciocolata cu visine

de laylalala in Prajituri, 28 Noi 2010 | 1263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • 100 ml Vermouth
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 350 gr faina
  • 70 gr cacao pudra
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura

  • visine din compot, fara samburi
  • 12 linguri zeama din compotul de visine
  • 10 gr amidon alimentar
  • 12 lingurite unt
  • 12 lingurite zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de ciocolata cu visine:

Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime o tava de 12 briose.

Pentru aluat, amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul apoi 100 ml Vermouth. Inglobeaza ingredientele uscate.

Ia ¼ din aluat si pune-l deoparte. Restul de aluat intinde-l pe o planseta pudrata cu faina. Taie din aluat cercuri de 7-9 cm diametru. Aseaza cercurile in locurile de briose, radicand aluatul pe margini. Pune in fiecare placinta 5-6 visine. Amesteca zeama de visine din compot cu amidonul alimentar. Toarna cate lingura de zeama de visine in fiecare placinta. Acopera placintelele cu bucatele rupte din aluatul pastrat. Pune deasupra fiecarei placinte cate lingurita unt apoi presara cu cate lingurita zahar.

Da placintelele la copt 25-30 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

28.11.2010, 16:09

Grozav arata

MIUTA 1

28.11.2010, 16:27

ce bine arata

MotanLaOale 1

29.11.2010, 13:42

arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negrese Americane - Brownies