Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie

de mihaelar63 in Peste, 30 Noi 2011 | 3028 vizualizari

 

Am mai avut o platica , dar mai mica si m-am gandit sa o prepar altfel decat prima . Inspiratie partiala de pe retete frantuzesti .

 

INGREDIENTE

  • 1 platica [ 1 kg ]
  • sare
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 1 lingurita  legume deshidratate
  • 1 lingurita usturoi razuit
  • 100 ml ulei masline
  • 1 pahar cu vin roze
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 rosii
  • cateva masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie:

Curatati , spalati , sarati si crestati platica pe laterale cu un cutit bine ascutit.


Ungeti pestele cu usturoi , ghimbir . Presarati deasupra legumele deshidratate .


Intr-o tigaie neaderenta puneti ulei . platica , rosiile taiate jumatati pe laterale . Turnati vinul , stropiti cu ulei , presarati patrunjelul tocat .


Inabusiti sub capac 10 min . Este gata cand vinul s-a evaporat si incepe sa prinda crusta .


Scoateti rosiile separat pe o farfurie si platica o rasturnati pe un platou.


Decorati cu rosiile inabusite si masline negre .


Deasupra veti avea o crusta gustoasa iar dedesupt peste suculent !!!


Pofta mare !!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

01.12.2011, 14:30

bun

mirela0911 1

01.12.2011, 17:11

buna papica

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:46

ce peste bun!!!!D

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Merluciu la cuptor cu sos de roşii