Platou cu aperitive II

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2018 | 4610 vizualizari

 

  Pe cand sosesc invitatii  la masa imi place sa fie ,, ceva '' pe masa . De regula aranjez frumos un platou sau doua [ in functie de numarul mesenilor] cu  gustari reci .De sarbatori ma  aprovizionez din timp cu branzeturi si preparate din carne pe care in caz de ,, forta majora '' le pot servi urgent . Ma asigur ca  alimentele  acestea sa fie proaspete , de calitate si  gustoase . Nu trebuie cumparate cantitati mari , trebuie sa ai sortimente diverse , astfel fiecare sa gaseasca ceva pe placul lui .

 

INGREDIENTE

  • Salam de Sibiu .
  • Salam de vanat.
  • Muschi file cu crusta picanta .
  • Rulada de cas cu urda .
  • Cascaval Apuseni .
  • Cascaval cu piper .
  • Chiftelute preparate in casa
  • Ardei marinati umpluti cu branza [ diverse culori si sortimente ].
  • Masline [ negre, verzi , umplute ].
  • Rosii cherry.
  • Ardei [diverse culori ].
  • Ardei iute .
  • Struguri negrii.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu aperitive II:

  1. Spalati legumele si fructele.
  2. Feliati ardeii.
  3. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri .
  4. Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ]
  5. Feliati muschiul file.
  6. Scurgeti maslinele de lichidul in care au stat.
  7. Asezati frumos pe platou ingredientele ce le aveti.
  8. La inceput se aseaza cascavalul si mezelurie, apoi legumele.
  9. Spatiile mici ramase goale se acopera cu chiftelute, struguri si masline.
  10. La sfarsit, pentru aspect, puteti razui putin cascaval deasupra platoului.

 

TIPS-URI

1

Am cumparat cate 300-500 gr din fiecare sortimentde cascaval sau salam /muschi file si am putut sa aranjez 3 platouri mari.

2

Cu cascavalul merg bine si fructele. Imi place combinatia cascaval-struguri.

3

Puteti aranja din timp platoul cu aperitive si sa-l pastrati la rece.

4

In sezonul cald, se aranjaza platoul cu aperitive cu putin timp inaintea sosirii musafirilor [ se evita stfel oxidarea alimentelor ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu aperitive II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu racituri