Platou cu aperitive II

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2018 | 265 vizualizari

 

  Pe cand sosesc invitatii  la masa imi place sa fie ,, ceva '' pe masa . De regula aranjez frumos un platou sau doua [ in functie de numarul mesenilor] cu  gustari reci .De sarbatori ma  aprovizionez din timp cu branzeturi si preparate din carne pe care in caz de ,, forta majora '' le pot servi urgent . Ma asigur ca  alimentele  acestea sa fie proaspete , de calitate si  gustoase . Nu trebuie cumparate cantitati mari , trebuie sa ai sortimente diverse , astfel fiecare sa gaseasca ceva pe placul lui .

 

INGREDIENTE

  • Salam de Sibiu .
  • Salam de vanat.
  • Muschi file cu crusta picanta .
  • Rulada de cas cu urda .
  • Cascaval Apuseni .
  • Cascaval cu piper .
  • Chiftelute preparate in casa
  • Ardei marinati umpluti cu branza [ diverse culori si sortimente ].
  • Masline [ negre, verzi , umplute ].
  • Rosii cherry.
  • Ardei [diverse culori ].
  • Ardei iute .
  • Struguri negrii.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu aperitive II:


  1. Spalati legumele si fructele.

  2. Feliati ardeii.

  3. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri .

  4. Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ]

  5. Feliati muschiul file.

  6. Scurgeti maslinele de lichidul in care au stat.

  7. Asezati frumos pe platou ingredientele ce le aveti.

  8. La inceput se aseaza cascavalul si mezelurie, apoi legumele.

  9. Spatiile mici ramase goale se acopera cu chiftelute, struguri si masline.

  10. La sfarsit, pentru aspect, puteti razui putin cascaval deasupra platoului.


 

TIPS-URI

1

Am cumparat cate 300-500 gr din fiecare sortimentde cascaval sau salam /muschi file si am putut sa aranjez 3 platouri mari.

2

Cu cascavalul merg bine si fructele. Imi place combinatia cascaval-struguri.

3

Puteti aranja din timp platoul cu aperitive si sa-l pastrati la rece.

4

In sezonul cald, se aranjaza platoul cu aperitive cu putin timp inaintea sosirii musafirilor [ se evita stfel oxidarea alimentelor ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu aperitive II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Catalina L 1

14.01.2018, 20:47

minunat

elucubratiiculinare 1

15.01.2018, 09:22

minunat aranjat

oanapl 1

15.01.2018, 20:27

Ce apetisant este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Insulite de dovlecei