Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Pliculete, pachetele, buzunare...spuneti-le cum vreti voi....sunt incredibil de delicioase...se topesc in gura de fragede, de calde, de aromate...va invit cu drag la bunatati cu mere si scortisoara.
Umplutura:
Decor:
Pliculetele ajung pentru 4 persoane, chiar si pentru 6.
Blatul:
Se framanta un aluat din toate ingredientele( untul sa fie rece si taiat felii sau razuit) si se infaineaza usor , apoi se da la rece 30 de minute.
Se spala, curata si se razuie merele.
Se imparte aluatul in zece bucati( cat mingea de ping-pong).
Pe o suprafata foarte bine infainata( eu folosesc si amidon la intins foile), se intind bucatile de aluat sub forma de dreptunghi, se pune cate o lingura plina de mere rase, deasupra se presara zahar brun, , apoi se pudreaza cu scortisoara si se pliaza partile laterale si se inchid sub forma de plic, avand grija sa presam marginile cu o furculita.
Se asaza pe o foaie de copt in tava si se coc pana se rumenesc frumos.
Cand se racesc se pudreaza cu zahar si se mananca cu placere si pofta...sunt tare delicioase!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult