Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata

de JustLoveCookin in Prajituri, 26 Noi 2010 | 3398 vizualizari

 

Un plumcake ciocolatos,cu gust si parfum de cafea ,ideal pentru micul dejun alaturi de un ceai aburind sau o ceasca de cafea.Voi da 2 variante pentru cei care nu au sau nu vor sa foloseasca ricotta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente varianta 1:
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g ricotta(se poate inlocui cu urda)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml cafea tare
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • 1 ciocolata (daca doriti si de care doriti)
  • Varianta 2 (fara ricotta):
  • 350 faina 000
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g cafea tare
  • 2 lingurite nesscafè
  • 100 g unt topit si racit sau ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 ciocolata rupta in bucatele
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata:

Mod de preparare varianta 1: Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam ricotta si mixam inca un pic,dupa care punem uleiul,faina cernuta amestecata cu praful de copt,zaharul vanilat si un praf de sare.In cazul in care compozitia vi se pare lichida (poate varia in functie de tipul branzicii sau de gradul de absorbtie a lichidelor specific tipului de faina folosit.) Daca e prea lichid mai punem cate putina faina pana capata consistenta corecta.Daca e prea dens,punem putin lapte. Acum rupem ciocolata cu degetele in bucati nu prea mici,tocmai pentru a avea surprize atunci cand muscam dintr-o felie, si cu o lingura,o amestecam compozitiei.Tapetam cu unt si faina o forma de plum cake si turnam compozitia.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.Nu deschidem usa cuptorului mai devreme.Efectuam proba scobitorii ,daca iese umeda,mai dam pentru inca 5 minute,daca iese uscata,o lasam la racit.


Mod de preparare varianta 2:


Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam untul topit si racit sau uleiul,apoi faina (preferabil cernuta) amestecata cu praful de copt,ness-ul si praful de sare.Mixam bine,apoi adaugam ciocolata rupta bucatele pe care o amestecam cu o lingura.Tapetam cu unt si faina tava de plumcake si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min.Va trebui sa treaca proba scobitorii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

JustLoveCookin 1

26.11.2010, 23:32

nadina73 1

27.11.2010, 01:21

susu 1

04.02.2011, 16:59

nemaipomenit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte