Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata

de JustLoveCookin in Prajituri, 26 Noi 2010 | 3942 vizualizari

 

Un plumcake ciocolatos,cu gust si parfum de cafea ,ideal pentru micul dejun alaturi de un ceai aburind sau o ceasca de cafea.Voi da 2 variante pentru cei care nu au sau nu vor sa foloseasca ricotta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente varianta 1:
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g ricotta(se poate inlocui cu urda)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml cafea tare
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • 1 ciocolata (daca doriti si de care doriti)
  • Varianta 2 (fara ricotta):
  • 350 faina 000
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g cafea tare
  • 2 lingurite nesscafè
  • 100 g unt topit si racit sau ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 ciocolata rupta in bucatele
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata:

Mod de preparare varianta 1: Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam ricotta si mixam inca un pic,dupa care punem uleiul,faina cernuta amestecata cu praful de copt,zaharul vanilat si un praf de sare.In cazul in care compozitia vi se pare lichida (poate varia in functie de tipul branzicii sau de gradul de absorbtie a lichidelor specific tipului de faina folosit.) Daca e prea lichid mai punem cate putina faina pana capata consistenta corecta.Daca e prea dens,punem putin lapte. Acum rupem ciocolata cu degetele in bucati nu prea mici,tocmai pentru a avea surprize atunci cand muscam dintr-o felie, si cu o lingura,o amestecam compozitiei.Tapetam cu unt si faina o forma de plum cake si turnam compozitia.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.Nu deschidem usa cuptorului mai devreme.Efectuam proba scobitorii ,daca iese umeda,mai dam pentru inca 5 minute,daca iese uscata,o lasam la racit.


Mod de preparare varianta 2:


Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam untul topit si racit sau uleiul,apoi faina (preferabil cernuta) amestecata cu praful de copt,ness-ul si praful de sare.Mixam bine,apoi adaugam ciocolata rupta bucatele pe care o amestecam cu o lingura.Tapetam cu unt si faina tava de plumcake si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min.Va trebui sa treaca proba scobitorii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

JustLoveCookin 1

26.11.2010, 23:32

nadina73 1

27.11.2010, 01:21

susu 1

04.02.2011, 16:59

nemaipomenit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu banane si budinca de vanilie