Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata

de JustLoveCookin in Prajituri, 26 Noi 2010 | 5933 vizualizari

 

Un plumcake ciocolatos,cu gust si parfum de cafea ,ideal pentru micul dejun alaturi de un ceai aburind sau o ceasca de cafea.Voi da 2 variante pentru cei care nu au sau nu vor sa foloseasca ricotta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente varianta 1:
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g ricotta(se poate inlocui cu urda)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml cafea tare
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • 1 ciocolata (daca doriti si de care doriti)
  • Varianta 2 (fara ricotta):
  • 350 faina 000
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g cafea tare
  • 2 lingurite nesscafè
  • 100 g unt topit si racit sau ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 ciocolata rupta in bucatele
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata:

Mod de preparare varianta 1: Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam ricotta si mixam inca un pic,dupa care punem uleiul,faina cernuta amestecata cu praful de copt,zaharul vanilat si un praf de sare.In cazul in care compozitia vi se pare lichida (poate varia in functie de tipul branzicii sau de gradul de absorbtie a lichidelor specific tipului de faina folosit.) Daca e prea lichid mai punem cate putina faina pana capata consistenta corecta.Daca e prea dens,punem putin lapte. Acum rupem ciocolata cu degetele in bucati nu prea mici,tocmai pentru a avea surprize atunci cand muscam dintr-o felie, si cu o lingura,o amestecam compozitiei.Tapetam cu unt si faina o forma de plum cake si turnam compozitia.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.Nu deschidem usa cuptorului mai devreme.Efectuam proba scobitorii ,daca iese umeda,mai dam pentru inca 5 minute,daca iese uscata,o lasam la racit.

Mod de preparare varianta 2:

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam untul topit si racit sau uleiul,apoi faina (preferabil cernuta)  amestecata cu praful de copt,ness-ul si praful de sare.Mixam bine,apoi adaugam ciocolata rupta bucatele pe care o amestecam cu o lingura.Tapetam cu unt si faina tava de plumcake si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min.Va trebui sa treaca proba scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plumcake cu ricotta,cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone