Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 9 Apr 2016 | 2351 vizualizari

 

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma lungesc cu vorba! Am combinat nuca cu o crema de ciocolata alba cu lamaie, putina dulceata de visine si am obtinut acest deliciu de prajitura. Am avut si musafiri, i-am servit, mi-au cerut reteta, ce sa imi doresc mai mult?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata alba:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr nuca macinata
  • coaja rasa da la o lamaie mica
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • dulceata de visine
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba:

Blatul:
Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, apoi punem uleiul.
Adaugam laptele, apoi faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Compozitia obtinuta, o impartim in doua boluri identice, in cantitati egale.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam prima jumatate de compozitie.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Scoatem blatul cand este gata si il punem pe celalalt la copt, procedand la fel ca la primul.

Lasam blaturile sa se raceasca.
Puteti sa coaceti blatul intreg si sa il taiati apoi in doua, pe lungime.
Crema de ciocolata alba:
Rupem ciocolata alba bucatele, adaugam frisca lichida.
Punem bolul pe baie de aburi si amestecam cu telul pana ciocolata este complet topita.
Luam de pe foc, dam la frigider 3-4 ore pana crema de intareste.
Dupa acest timp, scoatem crema de ciocolata, o mixam pana devine spumoasa.
Incorporam mascarponele, coaja rasa si zeama de lamaie.
La final adaugam nuca macinata.

Asezam primul blat pe un tocator si il ungem cu dulceata de visine.
Punem crema, o nivelam, asezam al doilea blat.
Dam prajitura la rece 2-3 ore.
Dupa acest timp scoatem prajitura de la frigider si o portionam. Eu am obtinut 18 bucati.
Glazura:
Intr-o cratita punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Asezam pe baie de aburi glazura pana ciocolata este complet topita. In acest timp amestecam continuu cu o lingura.
Luam glazura de pe foc, punem cate putina pe fiecare prajiturica, lasand sa curga si pe margini.
Deasupra presaram bombonele, o dam la rece pana se intareste glazura, apoi servim.
Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

25.04.2016, 22:36

Anca, multumesc mult!

DeliciidelaM 1

07.05.2016, 20:32

Sigur este o delicatesa

Rocsi 1

07.05.2016, 21:20

Asa este DeliciiM

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!