Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 9 Apr 2016 | 2780 vizualizari

 

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma lungesc cu vorba! Am combinat nuca cu o crema de ciocolata alba cu lamaie, putina dulceata de visine si am obtinut acest deliciu de prajitura. Am avut si musafiri, i-am servit, mi-au cerut reteta, ce sa imi doresc mai mult?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata alba:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr nuca macinata
  • coaja rasa da la o lamaie mica
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • dulceata de visine
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba:

Blatul:

Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, apoi punem uleiul.

Adaugam laptele, apoi faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Le incorporam in compozitia obtinuta mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Compozitia obtinuta, o impartim in doua boluri identice, in cantitati egale.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam prima jumatate de compozitie.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

Scoatem blatul cand este gata si il punem pe celalalt la copt, procedand la fel ca la primul.


Lasam blaturile sa se raceasca.

Puteti sa coaceti blatul intreg si sa il taiati apoi in doua, pe lungime.

Crema de ciocolata alba:

Rupem ciocolata alba bucatele, adaugam frisca lichida.

Punem bolul pe baie de aburi si amestecam cu telul pana ciocolata este complet topita.

Luam de pe foc, dam la frigider 3-4 ore pana crema de intareste.

Dupa acest timp, scoatem crema de ciocolata, o mixam pana devine spumoasa.

Incorporam mascarponele, coaja rasa si zeama de lamaie.

La final adaugam nuca macinata.


Asezam primul blat pe un tocator si il ungem cu dulceata de visine.

Punem crema, o nivelam, asezam al doilea blat.

Dam prajitura la rece 2-3 ore.

Dupa acest timp scoatem prajitura de la frigider si o portionam. Eu am obtinut 18 bucati.

Glazura:

Intr-o cratita punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Asezam pe baie de aburi glazura pana ciocolata este complet topita. In acest timp amestecam continuu cu o lingura.

Luam glazura de pe foc, punem cate putina pe fiecare prajiturica, lasand sa curga si pe margini.

Deasupra presaram bombonele, o dam la rece pana se intareste glazura, apoi servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rocsi 1

25.04.2016, 22:36

Anca, multumesc mult!

DeliciidelaM 1

07.05.2016, 20:32

Sigur este o delicatesa

Rocsi 1

07.05.2016, 21:20

Asa este DeliciiM

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata