Poale-n brau

de yammy in Dulciuri, 1 Dec 2009 | 6655 vizualizari

 

Poale'n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza atat de bune, incat se spune ca te lingi pe degete cand la mananci

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g faina
  •  2 linguri ulei  
  • 4 galbenusuri  
  • 100 g smantana  
  • 20 g drojdie
  •  300 ml lapte  jumatate de lingurita de sare
  •  100 g zahar
  • Umplutura: 
  • 500 g branza de vaci
  •  2 oua
  • 2 linguri zahar  vaniliat  
  • coaja de lamaie  
  • 50 g stafide  
  • 1 pahar lapte
  •  putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluatul


Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;


Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;


Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;


Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.


Umplutura


Branza de vaci se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie


Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor cca 30-45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

liana_geicu 1

02.12.2009, 16:06

vreau si eu vreo doua poale, ca bine mai arata! a mai ramas ceva?

Teo 1

02.12.2009, 21:08

eu, de fiecare data cand fac cozonac,opresc o bucata de coca si fac ''poale in brau'',e un deliciu!

yammy 1

04.12.2009, 19:30

Liana - nu a mai ramas nimic...sunt atata de buneee
Teo - ai dreptate, sunt un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau moldovenesti