Poale-n brau

de RuxyRux in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 10062 vizualizari

 

Placinte moldovenesti traditionale...atat de delicioase ....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina  
  • 2 linguri ulei  
  • 4 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 20 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • jumatate de lingurita de sare
  • 100 g zahar
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci sau branza sarata, de oaie, framantata
  • 2-3 oua  
  • 2 linguri  vanilie  
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocale
  • 50 g stafide
  • putina sare
  • zahar dupa gust
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Pregatim maiaua:


Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca. ( zece min)


Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de minute si adaugam si uleiul. Mai framantam cinci minute si apoi acoperim si lasam la crescut o ora la loc caldut.


Intindem foaia nu foarte subtire si facem placintele . Punem compozitia de branza si adunam marginile suprapunandu-le unele peste altele.


Unele gospodine din Moldova le aduna ca pe saculeti si le unesc apoi in partea de sus.


Compozitia de branza:


Se amesteca bine branza pentru umplutura cu zaharul coaja de citrice, aromele si stafidele.


Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt se dau la cuptor 30-35 de minute la foc potrivit . Se pudreaza si se servesc caldeeeee!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Constelatialeu 1

24.03.2013, 21:45

Valeu, peste ce am dat aici,o bunatate...

RuxyRux 1

24.03.2013, 22:33

Panacris 1

21.09.2014, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)