Prajitura Snikers

de Panacris in Dulciuri, 27 Aug 2015 | 2540 vizualizari

 

Această minunăție de prăjitură e de mult timp la rând de preparat. Am găsit exact momentul pentru a o prepara, pentru Întâlnirea Bucătărașilor la Sighișoara, dar sincer avem nevoie și de o rețetă cu caramel pentru o provocare misterioasă;) Mulțumesc Ela68 pentru inspirație ;) Mi-a plăcut cum a ieșit, ușor de preparat, doar că timpul mort de așteptare să se răcească blatul, glazurile și cremele sincer, m-au copleșit. Dar nah fiecare lucru spectaculos cere răbdare. Așa și altă problemă am avut cu Zmeișorii, mi-au spus dimineața când am pregătit prăjitura pentru deplasare: Bine, mama, faci și tu o prăjitură bună și ne lași doar colțurile??? Așa că le-am promis cum ajung acasă, refac minunăția asta de prăjitură. Așa că gata cu vorba și spor la treabă ;)
sursa de insiprație: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-54213.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de nucă:
  • albușuri 8 bucăți,
  • sare iodată un praf,
  • oțet de căpșuni 1/2 linguriță,
  • zahăr brun 8 linguri,
  • nucă măcinată 250 g,
  • făină albă de grâu 4 linguri,
  • praf de copt cu șofran 1 linguriță.
  • Glazură 1:
  • ciocolată albă 200 g,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Crema caramel:
  • zahăr tos 12 linguri,
  • unt 65% grăsime 250 g,
  • gălbenușuri 8 bucăți,
  • alune crude, nesărate 250 g.
  • Glazura 2:
  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snikers:

Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri.


Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și oțetul aromat, adăugându-se treptat zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă nucă măcinată amestecată cu făina și praful de copt. Se încorporează ușor cu ajutorul unui tel, apoi se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mic cca. 20 minute, la 200 grade, se scoate de la cuptor după ce trece testul scobitorii.


Glazură de ciocolată albă se obține topind la bain-marie ciocolata împreună cu uleiul. Se toarnă călduță peste blatul răcit complet. Tava se lasă la rece, pentru cel puțin o jumătate de oră până se întărește stratul de ciocolată.


Pentru crema caramel cele 8 linguri de zahăr se pun la topit, într-un vas cu fundul gros, amestecând permanent astfel încât să nu se ardă pe alocuri căci astfel se amărește. Se dă vasul deoparte, apoi se adaugă untul moale, amestecându-se, la foc mic, până la înglobarea completă. Cele 4 linguri de zahăr tos rămase, se amestecă cu gălbenușurile și se adaugă la amestecul de zahăr ars și unt. Alunele prăjte puțin, să aibă gust mai intens, se adaugă în creama caramel, lăsându-se la fiert la foc mic, până ce crema începe să se îngroașe.


Crema de caramel se lasă la răcit, apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. Atenție! Ambele compoziții trebuie să fie reci, altfel se întrepătrund.


Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca glazura de ciocolată albă și se toarnă peste crema de caramel.


Se lasă să se întărească, până a doua zi, apoi se porționează cu un cuțit cu lama încălzită.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Prima oară am folosit arahide în coajă, a fost mai greu cu decojirea lor, așa că acum am ales varianta mai ușoară, alune nesărate, sper că n-am făcut alegere greșită ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snikers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Moni_alex 1

28.08.2015, 10:11

buna

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:03

Ahhh, ce pofta am acum...

Xandrinne 1

29.08.2015, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere