Poale-n brau

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Sep 2011 | 3301 vizualizari

 

La multi ani, Adina(Mitinita)! Vin io seara da' vin eleganta, cu poalele cu placinte :)))))))))))))))). Sa fii fericita, om bun, drag si vesel!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente
  • o cana lapte
  • un cub 25 gr drojdie
  • 500-600gr faina alba
  • 3-4 linguri zahar(sau cat vreti)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri mari untura
  • 2-3 oua
  • umplutura
  • 200 gr branza vaci
  • 200 gr branza framantata (eu am avut de Botosani, bunaaa)
  • zahar dupa gust
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • o lingura smantana grasa
  • in plus- un ou pentru  uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Nu-s prea priceputa la "modelat"placinte.


Mai ales c-aveam cutit nou si ma taiasem fix la dejtu' mare:)))))


Intr-un vas de plastic punem drojdia, impreuna cu 2 linguri zahar si vreo 3 de faina. Adaugam lapte caldut (nu fierbinte)..asa..vreo 50-60 ml. cat sa avem un aluat moale. Il omogenizam bine si-l lasam la cald pentru vreo 10 minute. Adaugam restul de faina, ouale, zaharul, sarea, untura la temperatura camerei si laptele caldut, putin cate putin... Framantam cel putin 10 minute. Daca e molicel mai punem faina, daca e tare, adaugam putin lapte cald. Ne putem ajuta si de-o tzaruca de ulei la framantat ca nu ne vede nima' :))) Acoperim cu-n servet cald si lasam la dospit pana-si dubleaza volumul.


Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un bol, omogenizam. Daca aveti o branza prea moale, puteti pune putin gris sau faina.


Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, impartim in 15(ei, daca-s 16 nu-i bai :))) ) Aplatizam fiecare bucata formand cu aproximatie un patrat.


Punem cate o lingura de umplutura apoi unim colturile opuse, adunandu-le la un loc asa...ca o bocelutza:))) , rulam usor partea superioara si-o introducem in mijlocul placintei. Ce naspa exprimare ;)))) da' nu stiu cum sa scriu acu ':)))))))


Ungem o tava cu ulei si asezam placintele una langa alta. Batem bine oul ramas si cu o pensula ungem placintele. Le mai lasam 10 min la loc cald apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem la 180 grade pana se rumenesc frumos. Le pudram..sau nu..cu zahar pudra


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Dana_Retetegg 1

27.11.2011, 00:03

babi5 1

29.08.2013, 16:24

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 20:45

ce bunatati !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza dulce