Poale-n brau

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Sep 2011 | 3136 vizualizari

 

La multi ani, Adina(Mitinita)! Vin io seara da' vin eleganta, cu poalele cu placinte :)))))))))))))))). Sa fii fericita, om bun, drag si vesel!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente
  • o cana lapte
  • un cub 25 gr drojdie
  • 500-600gr faina alba
  • 3-4 linguri zahar(sau cat vreti)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri mari untura
  • 2-3 oua
  • umplutura
  • 200 gr branza vaci
  • 200 gr branza framantata (eu am avut de Botosani, bunaaa)
  • zahar dupa gust
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • o lingura smantana grasa
  • in plus- un ou pentru  uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Nu-s prea priceputa la "modelat"placinte.


Mai ales c-aveam cutit nou si ma taiasem fix la dejtu' mare:)))))


Intr-un vas de plastic punem drojdia, impreuna cu 2 linguri zahar si vreo 3 de faina. Adaugam lapte caldut (nu fierbinte)..asa..vreo 50-60 ml. cat sa avem un aluat moale. Il omogenizam bine si-l lasam la cald pentru vreo 10 minute. Adaugam restul de faina, ouale, zaharul, sarea, untura la temperatura camerei si laptele caldut, putin cate putin... Framantam cel putin 10 minute. Daca e molicel mai punem faina, daca e tare, adaugam putin lapte cald. Ne putem ajuta si de-o tzaruca de ulei la framantat ca nu ne vede nima' :))) Acoperim cu-n servet cald si lasam la dospit pana-si dubleaza volumul.


Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un bol, omogenizam. Daca aveti o branza prea moale, puteti pune putin gris sau faina.


Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, impartim in 15(ei, daca-s 16 nu-i bai :))) ) Aplatizam fiecare bucata formand cu aproximatie un patrat.


Punem cate o lingura de umplutura apoi unim colturile opuse, adunandu-le la un loc asa...ca o bocelutza:))) , rulam usor partea superioara si-o introducem in mijlocul placintei. Ce naspa exprimare ;)))) da' nu stiu cum sa scriu acu ':)))))))


Ungem o tava cu ulei si asezam placintele una langa alta. Batem bine oul ramas si cu o pensula ungem placintele. Le mai lasam 10 min la loc cald apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem la 180 grade pana se rumenesc frumos. Le pudram..sau nu..cu zahar pudra


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Dana_Retetegg 1

27.11.2011, 00:03

babi5 1

29.08.2013, 16:24

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 20:45

ce bunatati !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere