Poale-n brau

de _Alina_ in Dulciuri, 2 Mar 2013 | 3230 vizualizari

 

M-am gandit ca poate v-o fi pofta de placinte! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina (+100 g pentru framantat)
  • 3 galbenusuri
  • 130 g zahar tos
  • 150 ml ulei de palmier
  • Maia
  • 500 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 lg zahar
  • Umplutura
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 50 g gris din grau
  • 1 lgt scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluat


1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti.


2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3. Inglobam maiaua si galbenusurile batute in faina si framantam bine 10-15 min. Daca este cazul mai adaugam o mana de faina si o lingura de ulei la framantat. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 1 h - 1h si 30 min.


Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele bine.


Asamblare:


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Impartim aluatul in 2 bucati egale, formam cate un cilindru din fiecare si taiem felii cu o grosime de 3-4 cm.


3. Fiecare felie o rulam apoi o rasucim si formam un disc, pe care il vom intinde cu sucitorul.


4. Punem cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui disc.


5. Strangem apoi marginile discului, doua cate doua, apoi le alipim ca intr-un x.


6. Luam colturile opuse si le strangem la mijloc, unul peste altul.


7. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti 10-15 min, acoperite cu un propsop.


8. Le ungem cu oul amestecat cu lapte si cu o lg de zahar. Presaram deasupra zahar tos si le bagam la cuptor timp de 45-50 min.


S-aveti pofta!


ATENTIE!


1. Tineti maiaua si mai apoi aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curenti.


2. Ingredientele folosite (faina, drojdie, etc.) trebuie sa fie la temperatura camerei.




 

TIPS-URI

1

La umplutura puteti adauga stafide si rom.

2

Daca nu aveti ulei de palmier puteti inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

02.03.2013, 17:58

gustoase

diaconta 1

02.03.2013, 22:15

bine te-ai gandit

diana_k 1

05.03.2013, 08:56

arata tare bine branzoaicele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, smantana si fructe confiate