Poale-n brau (prajite)

de Florin A in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 3079 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Erau nelipsite de pe masa bunicilor!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 3-4 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie proaspata
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr branza proaspata
  • 3 oua mari (proaspete)
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • optional: coaja rasa de portocala pentru aroma
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau (prajite):

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.


Intre timp, se pregateste umplutura: se sparg ouale intr-un bol, se adauga zaharul (dupa gust) si branza dulce. Se presara coaja de portocala si se omogenizeaza totul.


Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se asaza parte peste parte si se preseaza cu o furculita pentru a se lipi si a nu se scurge umplutura, in timpul prajirii.


Placintelele obtinute se prajesc pe ambele parti, uniform, cat sa capete o culoare frumoasa.


Se scot pe un servet absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat.


Se servesc cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau (prajite)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 16:58

diaconta 1

29.12.2016, 21:12

ce dolofane sunt

Florin A 1

30.12.2016, 10:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinte "poale-n brâu"