Poale-n brau (prajite)

de Florin A in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 16047 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Erau nelipsite de pe masa bunicilor!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 3-4 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie proaspata
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr branza proaspata
  • 3 oua mari (proaspete)
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • optional: coaja rasa de portocala pentru aroma
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau (prajite):

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste umplutura: se sparg ouale intr-un bol, se adauga zaharul (dupa gust) si branza dulce. Se presara coaja de portocala si se omogenizeaza totul.

Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se asaza parte peste parte si se preseaza cu o furculita pentru a se lipi si a nu se scurge umplutura, in timpul prajirii.

Placintelele obtinute se prajesc pe ambele parti, uniform, cat sa capete o culoare frumoasa.

Se scot pe un servet absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau (prajite)" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere