Gogosi pufoase

de Moni_alex in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 14607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 800 g faina
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut.

Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat in continuare pana se dizolva zaharul.

Se rade coaja de la o lamaie si se adauga in laptele caldut.

Laptele se adauga peste ouale batute, se adauga jumatate din faina, apoi maiaua si untul topit(nu fierbinte) si se amesteca.

Se adauga apoi restul de faina si se framanta bine.

La final se incorporeaza uleiul putin cate putin si se framanta bine pana se desprinde de vas si rezulta un aluat elastic.

Se lasa la crecut aproximativ 60-75 minute.

Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina intr-o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime si se taie cu un pahar sau cana de marime potrivita.

Am facut cateva impletite si cateva ineluse.

Am intins o foaie de hartie de copt, am presarat-o cu faina si am lasat gogosele la crecut timp de 30 de minute.

Se pune uleiul la incins intr-un ceaun( sa ne se supraincalzeasca) si se pun gogosile, dupa ce s-au umflat putin se intorc imediat pe partea cealalta, se lasa sa se rumeneasca si se intorc iarasi pana se rumenesc uniform pe ambele parti.

Se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de ulei.

Le-am servit simple, cu zahar pudra si cu gem de caise.

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Moni_alex 1

29.07.2015, 20:46

te astept la o gogoasa impletita, rotunda sau ineluse?

Ina 1

02.08.2015, 21:50

Gicuta 1

10.08.2015, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogoşi umplute, de post