Gogosi pufoase

de Moni_alex in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 8391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 800 g faina
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut.


Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat in continuare pana se dizolva zaharul.


Se rade coaja de la o lamaie si se adauga in laptele caldut.


Laptele se adauga peste ouale batute, se adauga jumatate din faina, apoi maiaua si untul topit(nu fierbinte) si se amesteca.


Se adauga apoi restul de faina si se framanta bine.


La final se incorporeaza uleiul putin cate putin si se framanta bine pana se desprinde de vas si rezulta un aluat elastic.


Se lasa la crecut aproximativ 60-75 minute.


Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina intr-o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime si se taie cu un pahar sau cana de marime potrivita.


Am facut cateva impletite si cateva ineluse.


Am intins o foaie de hartie de copt, am presarat-o cu faina si am lasat gogosele la crecut timp de 30 de minute.


Se pune uleiul la incins intr-un ceaun( sa ne se supraincalzeasca) si se pun gogosile, dupa ce s-au umflat putin se intorc imediat pe partea cealalta, se lasa sa se rumeneasca si se intorc iarasi pana se rumenesc uniform pe ambele parti.


Se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de ulei.


Le-am servit simple, cu zahar pudra si cu gem de caise.


POFTA BUNA!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Moni_alex 1

29.07.2015, 20:46

te astept la o gogoasa impletita, rotunda sau ineluse?

Ina 1

02.08.2015, 21:50

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Gogosi