Pogacele cu cascaval

de papabundetot in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2014 | 5148 vizualizari

 

Se pare ca weekendul acesta a fost dedicat mancarurilor mai aproape de traditional,desi recunosc ca nu sunt un mare fan al preparatelor traditionale,constat ca sunt totusi cateva care imi plac.Pogacelele imi amintesc de copilarie,matusa mea face cu jumari,eu neavand,am zis sa fac cu cascaval dar nu imi pare rau pentru ca au iesit tare bune.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 120 gr untura de gasca
  • 50 ml ulei
  • 3 oua +1 ou pentru uns
  • 300 ml apa
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 300 gr cascaval
  • 140 gr smantana
  • 200 gr branzica Fagaras
  • 1 lingurita harissa
  • 1 lingurita chimen macinat
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Intr-un castronel am pus drojdia,o parte din apa putin calduta,o lingurita de zahar si una de faina,am amestecat bine si am lasat maiaua 5 minute sa creasca.Intr-un castron mare am pus faina,untura,uleiul,sarea,harissa,chimenul,ouale batute bine inainte,restul de apa calduta si dupa ce maiaua a crescut,am amestecat pentru inceput cu o lingura,apoi am trecut la framantatul cu mana.Am framantat aluatul cam 7 minute,pana cand,daca il apasam cu degetul revenea la forma initiala,apoi l-am, lasat 1 ora la dospit.

Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare,apoi l-am amestecat cu smantana si branza fagaras.

Dupa ce aluatul a dospit,l-am impartit in 2 ,am luat prima bucata de aluat,am intins-o pe blatul de lucru presarat cu putina faina,l-am intins bine,am pus jumatate din compozitia de cascaval peste,am impachetat aluatul in 4 si apoi l-am framantat din nou adaugand faina,pentru ca punand compozitia umeda aluatul s-a mai inmuiat,insa nu trebuie sa va  speriati,adaugati faina cat cuprindeti in 4 degete,presarata deasupra si framantati pana cand aluatul revine la o forma ferma,daca mai e nevoie,mai luati odata faina si mai presarati si framantati.Odata compozitia incorporata in aluat,am intins din nou aluatul,l-am impachetat in 4,apoi iarasi l-am intins si impachetat,si tot asa de 3-4 ori.La final,a 4-a oara,dupa ce l-am intins (o grosime de aproximativ 1 cm),am luat un pahar cu gura potrivita ca si marime,si am taiat cu el cercuri,pe care mai apoi le-am lasat 15 minute sa mai creasca,apoi le-am uns cu ou si am presarat pe o parte din pogacele susan negru,daca nu aveti sau nu va place,puteti presara susan alb,chimen sau puteti lasa asa.

Am repetat operatiunile de mai sus pana cand am terminat aluatul si s-au copt toate pogacile.Daca aveti timp,merita sa incercati aceasta reteta,este un aperitiv gustos si sigur va va placea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lalele umplute cu crema de branza