Pogacele cu jumari

de Laly in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 6860 vizualizari

 

Reteta este a doamnei Laura Laurentiu,pentru care-i multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri untura de porc rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru pasta de jumari:
  • 250 gr jumari
  • sare,piper
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • mac,susan,chimion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin lapte si doua linguri de faina.Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut,pana cand face basici.

Intr-un castron mai mare punem faina si untura,pe care le frecam pana capata un aspect nisipos.Se face o gaura in mijloc in care se toarna drojdia crescuta si laptele caldut amestecat cu oul.Se framanta bine pana cand vom obtine un aluat neted.

Acoperim castronul si il lasam sa se dospeasca la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.Punem putin ulei pe masa de lucru si rasturnam aluatul.Il intindem sub forma unui dreptunghi de circa 8mm grosime.

Ungem aluatul cu pasta de jumari.Pornind din cele doua laturi mai scurte ale dreptunghiului,aducem marginile aluatului pana la mijoc unde se intalnesc,apoi se indoaie in doua pe linia de imbinare.

Dreptunghiul lung obtinut se indoaie in doua de la jumatate,apoi se infoliaza si se da la frigider circa 20-30 de minute.Dupa cele 20 minute se intinde aluatul din nou,si se pliaza pe latura cea mai lunga,de data aceasta doar in 3.Se da din nou la frigider.Dupa trecerea timpului (30 minute)se mai impacheteaza inca o data in 3.Se mai lasa la frigider inca 30 de minute.

Se cerne planul de lucru cu faina si se intinde aluatul cam de 5-7 mm grosime in forma de dreptunghi.Cu o forma speciala,cu un pahar(sau sub ce forma doreste fiecare)se decupeaza aluatul.

Pogacelele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si se lasa la temperatura camerei sa mai creasca un pic.Se ung pe deasupra cu ou batut,atentie nu si pe margini,altfel vor creste asimetric  si se presara cu mac,susan,sau chimion.(In reteta originala se pune chimion,dar alor mei nu le place).

Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.Merg de minune langa un paharel de vin rosu.Sunt fragede si delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

22.11.2010, 23:09

vreau si eu

Laly 1

22.11.2010, 23:17

Mena hai si tu ca-i pusa masa

mamaieelena 1

23.11.2010, 09:06

abia astept sa vina craciunul si sa fac jumari sa pot face si eu bunatati din acestea la masa de craciun.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc