Pogacele cu jumari

de Laly in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 4605 vizualizari

 

Reteta este a doamnei Laura Laurentiu,pentru care-i multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri untura de porc rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru pasta de jumari:
  • 250 gr jumari
  • sare,piper
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • mac,susan,chimion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin lapte si doua linguri de faina.Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut,pana cand face basici.


Intr-un castron mai mare punem faina si untura,pe care le frecam pana capata un aspect nisipos.Se face o gaura in mijloc in care se toarna drojdia crescuta si laptele caldut amestecat cu oul.Se framanta bine pana cand vom obtine un aluat neted.


Acoperim castronul si il lasam sa se dospeasca la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.Punem putin ulei pe masa de lucru si rasturnam aluatul.Il intindem sub forma unui dreptunghi de circa 8mm grosime.


Ungem aluatul cu pasta de jumari.Pornind din cele doua laturi mai scurte ale dreptunghiului,aducem marginile aluatului pana la mijoc unde se intalnesc,apoi se indoaie in doua pe linia de imbinare.


Dreptunghiul lung obtinut se indoaie in doua de la jumatate,apoi se infoliaza si se da la frigider circa 20-30 de minute.Dupa cele 20 minute se intinde aluatul din nou,si se pliaza pe latura cea mai lunga,de data aceasta doar in 3.Se da din nou la frigider.Dupa trecerea timpului (30 minute)se mai impacheteaza inca o data in 3.Se mai lasa la frigider inca 30 de minute.


Se cerne planul de lucru cu faina si se intinde aluatul cam de 5-7 mm grosime in forma de dreptunghi.Cu o forma speciala,cu un pahar(sau sub ce forma doreste fiecare)se decupeaza aluatul.


Pogacelele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si se lasa la temperatura camerei sa mai creasca un pic.Se ung pe deasupra cu ou batut,atentie nu si pe margini,altfel vor creste asimetric si se presara cu mac,susan,sau chimion.(In reteta originala se pune chimion,dar alor mei nu le place).


Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.Merg de minune langa un paharel de vin rosu.Sunt fragede si delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mena29 1

22.11.2010, 23:09

vreau si eu

Laly 1

22.11.2010, 23:17

Mena hai si tu ca-i pusa masa

mamaieelena 1

23.11.2010, 09:06

abia astept sa vina craciunul si sa fac jumari sa pot face si eu bunatati din acestea la masa de craciun.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

pe 14.06 la 13:00

Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi 9

pe 13.06 la 20:38

RETETA RECOMANDATA
Pogaci cu cașcaval