Pogacele cu jumari

de Laly in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 7779 vizualizari

 

Reteta este a doamnei Laura Laurentiu,pentru care-i multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri untura de porc rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru pasta de jumari:
  • 250 gr jumari
  • sare,piper
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • mac,susan,chimion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin lapte si doua linguri de faina.Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut,pana cand face basici.

Intr-un castron mai mare punem faina si untura,pe care le frecam pana capata un aspect nisipos.Se face o gaura in mijloc in care se toarna drojdia crescuta si laptele caldut amestecat cu oul.Se framanta bine pana cand vom obtine un aluat neted.

Acoperim castronul si il lasam sa se dospeasca la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.Punem putin ulei pe masa de lucru si rasturnam aluatul.Il intindem sub forma unui dreptunghi de circa 8mm grosime.

Ungem aluatul cu pasta de jumari.Pornind din cele doua laturi mai scurte ale dreptunghiului,aducem marginile aluatului pana la mijoc unde se intalnesc,apoi se indoaie in doua pe linia de imbinare.

Dreptunghiul lung obtinut se indoaie in doua de la jumatate,apoi se infoliaza si se da la frigider circa 20-30 de minute.Dupa cele 20 minute se intinde aluatul din nou,si se pliaza pe latura cea mai lunga,de data aceasta doar in 3.Se da din nou la frigider.Dupa trecerea timpului (30 minute)se mai impacheteaza inca o data in 3.Se mai lasa la frigider inca 30 de minute.

Se cerne planul de lucru cu faina si se intinde aluatul cam de 5-7 mm grosime in forma de dreptunghi.Cu o forma speciala,cu un pahar(sau sub ce forma doreste fiecare)se decupeaza aluatul.

Pogacelele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si se lasa la temperatura camerei sa mai creasca un pic.Se ung pe deasupra cu ou batut,atentie nu si pe margini,altfel vor creste asimetric  si se presara cu mac,susan,sau chimion.(In reteta originala se pune chimion,dar alor mei nu le place).

Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.Merg de minune langa un paharel de vin rosu.Sunt fragede si delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

22.11.2010, 23:09

vreau si eu

Laly 1

22.11.2010, 23:17

Mena hai si tu ca-i pusa masa

mamaieelena 1

23.11.2010, 09:06

abia astept sa vina craciunul si sa fac jumari sa pot face si eu bunatati din acestea la masa de craciun.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari