Pogacele cu jumari

de Adinuta san in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 2500 vizualizari

 

Daca ati terminat pogacelele Ancutai,va aduc si eu o portie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,cernuta
  • 130 ml lapte caldut
  • 50 ml de ulei vegetal
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 galbenus de ou
  • 200 gr jumari
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • 1 albus de la ou (ptr uns)
  • chimen pisat, sare,piper ptr deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).


Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin robot jumarile si le condimentam cu sare,piper si chimen.


Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum.intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina o foaie de 1 cm. Se intinde o treime din pasta de jumari si se impatureste de doua ori. Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.


Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.


Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.


Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram sare,piper si chimen macinat.


Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adry88 1

23.04.2012, 10:59

bune

MonaMimi 1

23.04.2012, 19:20

bune imi place mult

Sim0na 1

24.04.2012, 20:13

Am venit sa fur una!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Chec-aperitiv