Pogacele cu leurda

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2013 | 1652 vizualizari

 

Aromate si gustoase, moi, pufoase delicioase ! Sant atat de bune, incat nu te mai saturi de mancat. Sa stiti ca nu glumesc deloc  serviti... si va convingeti.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 g leurda decongelata
  • 200 g untura topita
  • 1200 g faina
  • 15 g drojdie uscata

Pt deasupra:

  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou batut
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda:

Eu am facut aluatul in masina de paine, iar ingredientele le-am adaugat in cuva, in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pentru framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul a fost gataJ.


Infainam putin masa de lucru si rasturnam aluatul pe care-l intindem intr-o foaie cam de 5cm grosime. Cu un pahar, decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem deasupra cu ou si presaram pe fiecare cascaval ras.


Dam la cuptor-ul dinainte incalzit pentru 35-40’, la foc moderat.


Toata casa se va umple de miros-ul grozav de leurdaJ sigur nu le puteti uita in cuptor J, calde sau reci, sant tare gustoase !


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lia maria 1

22.03.2013, 16:27

Nikola exact 1,2kg faina am folosit, deoarece am folosit leurda din congelator, care dupa decongelare, a lasat si apa, asa am folosit-o in aluat si mi-au iesit 50 bucati cu diametrul de 7cm

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:56

cred ca sunt grozave!!

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:57

LA MULTI ANI!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chiftele Din Brinza