Pogacele cu leurda

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2013 | 1481 vizualizari

 

Aromate si gustoase, moi, pufoase delicioase ! Sant atat de bune, incat nu te mai saturi de mancat. Sa stiti ca nu glumesc deloc  serviti... si va convingeti.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 g leurda decongelata
  • 200 g untura topita
  • 1200 g faina
  • 15 g drojdie uscata

Pt deasupra:

  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou batut
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda:

Eu am facut aluatul in masina de paine, iar ingredientele le-am adaugat in cuva, in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pentru framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul a fost gataJ.


Infainam putin masa de lucru si rasturnam aluatul pe care-l intindem intr-o foaie cam de 5cm grosime. Cu un pahar, decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem deasupra cu ou si presaram pe fiecare cascaval ras.


Dam la cuptor-ul dinainte incalzit pentru 35-40’, la foc moderat.


Toata casa se va umple de miros-ul grozav de leurdaJ sigur nu le puteti uita in cuptor J, calde sau reci, sant tare gustoase !


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lia maria 1

22.03.2013, 16:27

Nikola exact 1,2kg faina am folosit, deoarece am folosit leurda din congelator, care dupa decongelare, a lasat si apa, asa am folosit-o in aluat si mi-au iesit 50 bucati cu diametrul de 7cm

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:56

cred ca sunt grozave!!

Valclaudia 1

21.04.2013, 08:57

LA MULTI ANI!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu oua si legume