Pogăcele cu telemea

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2014 | 2560 vizualizari

 

Reţeta am găsit-o pe blogul Adinei Ciocalău ,,www.mitinitta.blogspot.com,,căreia îi mulţumesc. E o reţetă simplă şi foarte gustoasă. Doar că mie nu mi-au crescut aşa de mult ca originalele. Uneori mai dau vina şi pe cuptor. Să le încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 350 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lgţă zahăr
  • 1 lgţă sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 gălbenuş
  • 250 g telemea
  • 3 linguri smântână de gătit
  • piper
  • mărar
  • extra cca.100 g făină
  • Pentru uns :
  • 1 albuş bătut spumă
  • brânză rasă fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăcele cu telemea:

Se prepară aluatul : într-un castron încăpător se zdrobeşte drojdia, iar deasupra se toarnă laptele călduţ Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 5 minute,după care se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, uleiul şi gălbenuşul. Se frământă aluatul şi se lasă la crescut.


Se prepară umplutura : se rade fin telemeaua şi se amestecă cu smântâna lichidă, piper şi mărar.


Aluatul crescut se întinde în foaie groasă pe masa înfăinată , se întinde jumătate din umplutură, apoi se împachetează de două ori, apoi se întinde din nou cu sucitorul şi se pune ce-alaltă jumătate de umplutură repetând procedeul de împachetare. Dacă foaia a crăpat la întins şi a ieşit umplutura, se mai adaugă puţină făină şi se mai frământă un pic. Se întinde foaia de 1 cm şi se taie sub forma dorită.


Se tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt, apoi se pun pogăcelele la crescut unele lângă altele pentru 15 minute. Se ung cu albuş bătut , deasupra se presară brânza rasă şi se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru cca.25 -30 de minute.


Poftă bună!


PS. Eu am modificat puţin cantităţile unor ingrediente faţă de reţeta originală.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăcele cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Dana_Retetegg 1

19.01.2014, 15:37

merisor 1

19.01.2014, 17:52

Ce bune!

madi_marin 1

19.01.2014, 18:37

fetele, ma bucur ca va plac!
@ Ina... evident! pe cel de anul trecut l-a chemat Cozonac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!