Salata de conopida

de Swanheart in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2009 | 36373 vizualizari

 

Este foarte buna, daca e facuta cum trebuie. Tin minte ca am mancat la cineva in urma cu cativa ani, si era foarte apatoasa, avea un gust de conopida fiarta si pasata, si cam atat... Cea pe care o fac eu este delicioasa, si tocmai pentru a nu se simti doar acel gust de conopida, am adaugat mai multe ingrediente. Am avut niste musafiri (cei de la care am primit conopida) si au fost atat de incantati, ca mi-au laudat salata la mai multi cunoscuti. Mi-au zis ca au mai mancat, dar nu a fost la fel de buna, si banuiesc ca a fost clasica reteta din conopida fiarta, cu maioneza si smantana.

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • 3 oua (2 fierte si unul nefiert)
  • ulei pentru maioneza
  • 2 linguri smantana
  • sos de usturoi
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Se rupe conopida buchetele, si se fierbe, pana se inmoaie. In timp ce fierbe, se face o maioneza, cu un galbenus fiert (pe care eu il dau pe razatoare) si unul crud. E mai buna asa decat doar cu galbenus crud, are un gust mai intens. Nu trebuie facuta foarte multa, decat vreo 4-5 linguri. Dupa ce e fiarta conopida, se lasa pana se scurge bine toata apa, si se paseaza. Se pune peste maioneza, se adauga 2 linguri de smantana, putin sos de usturoi (eu folosesc sos cu pulpa) , cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga albusul care a ramas si oul fiert, date pe razatoare.

 

 

TIPS-URI

1

e foarte important sa fie conopida bine scursa de apa, altfel salata va fi moale si va avea un gust apatos.

2

gustul foarte bun e dat de ouale fierte, care "taie" din gustul acela intens de conopida, precum si de cascaval.

RETETA IN IMAGINI

Salata de conopida-0
Salata de conopida-1
Salata de conopida-2

COMENTARII (18)

Swanheart

Swanheart 1

19.11.2009, 11:58

Ma bucur ca v-a placut! Am si eu o conopida, si cred ca o fac salata (pane am mancat deja prea multa).

elena1988

elena1988 1

04.03.2011, 09:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!